fbpx
foto: pxHere

Mistični razgovori s dušama u čistilištu: Poruke koje mijenjaju živote

Autor: Vjera

Odmah ćete se pomoliti za svoje bližnje na nebu

Sveti Maksimilijan Marija Kolbe ubijen je u njemačkom koncentracijskom logoru u Oświęcimu 14. kolovoza 1941. Odmah nakon smrti, pokazao se svojoj majci. Maria Kolbe opisala je ovaj neobični susret u jednom od svojih pisama.

Jednog jutra, nakon mučeništva svog sina, o kojem još nije ništa znala, probudila se i kleknula i počela moliti. U jednom je trenutku začula nježno kucanje na vratima; Okrenula se i začudila se vidjevši svog sina odjevenog u franjevački habit.

Maksimilijan je bio radostan, nasmijan, izuzetno lijep i zračio je neobičnom sjajnošću.


‘Sine, jesu li vas Nijemci pustili van’

Gospođa Kolbe, obuzeta radošću, upita: “Sine, jesu li vas Nijemci pustili van?” Tada je franjevac prešao sobu, prišao prozoru i rekao: „Ne brini za mene, majko. Tamo gdje sam ja postoji potpuna sreća.“

Nakon što je izgovorio ove riječi, nestao je. Maria Kolbe odmah je shvatila da joj je sin umro i došao ju je o tome obavijestiti.>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.