fbpx
Our Lady of Pillar/wikimedia

Milijuni slave prvo čudesno ukazanje Djevice Marije u povijesti: Već dvije tisuće godina događaju se čuda

Autor: Vjera

Dana 12. listopada cijela se Španjolska sjeća ovog dana, prvog poznatog ukazanja

Baženu Djevicu Mariju Isus je dao čovječanstvu kao majku svim ljudima svijeta. Tome svjedoči i činjenica da su njena ukazanja počela odmah nakon Isusove smrti, a nisu stala do dana današnjeg. Također, nema zemlje na ovom svijetu koju Djevica Marija na čudesan način nije posjetila kao Majka, kao Ona koja ima zadatak sve ljude upoznati i dovesti ih svome Sinu Isusu.

Mnogi ne znaju da se prvo Marijino ukazanje dogodilo se samo nekoliko godina nakon Isusove smrti i uskrsnuća: Blažena Djevica se u Španjolskoj ukazala jednom od apostola, sv. Jakovu Velikom, bratu sv. Ivana. Pred njim se, obasjana svjetlom, nalazila Djevica Marija okružena tisućama anđela.

Bili su to sami počeci kršćanstva. Apostol Jakov je propovijedao u poganskoj rimskoj pokrajini Hispaniji, današnjoj Španjolskoj. Međutim u svojim je evangelizacijskim naporima naišao na velike poteškoće pa je upao u stanje krajnje potištenosti. više na >>>vjera.hr


Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.