fbpx

Međunarodni Tjedan braka uskoro u Hrvatskoj! Upoznaj projekt i pokretače!

Autor: D.B.

Svake godine u 25 zemalja u svijetu od 07. do 14. 02. obilježava se Međunarodni tjedan braka (Marriage Week International) koji kroz razne aktivnosti i događanja promovira ulaganje u brak.

Prvi Tjedan braka otvorili su tadašnji britanski premijer John Major i njegova supruga. U nekim zemljama poput Mađarske i Slovačke supruge predsjednika tih država podržale su inicijativu Tjedna braka, dok je u Irskoj 2010. to učinila i sama predsjednica Mary McAleese.

Inicijativu Tjedan braka pokrenuli su Richard i Maria Kane 1997. godine u Velikoj Britaniji jer su bili svjesni koliko je važno na vrijeme ulagati u bračne odnose.

Richard i Maria Kane dolaze u Hrvatsku 07. prosinca 2015. na poziv Udruge Fokus (ogranak Fokus obiteljski život). Udruga Fokus s inicijativom Hrvatskog tjedna braka započela je prošle godine, smatrajući da je potrebno osnažiti predanje braku te na taj način potaknuti promjene u društvu na svim razinama, bilo da se radi o pojedincima, udrugama, korporacijama ili vjerskim zajednicama.


Izjava za medije Richarda i Marie Kane biti će dana 7. prosinca 2015. u 18 sati u prostoru Udruge Fokus (Kutnjački put 11, Zagreb) nakon čega slijedi prigodni program povodom inicijative Hrvatskog tjedna braka. Kontakt osobe su Davor Kukec (091 7679925) i Daniel Wurzberg (095 8048616). Više doznajte na: www.tjedanbraka.org

Autor:D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.