Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Mediji se raspisali o čudu: Mladić došao u Međugorje piti pivo, slučajno završio na ispovijedi pa postao svećenik!

Autor: Vjera

To su ta trenutna čudesa zbog kojih glas o Međugorju diljem svijeta ne prestaje

Mediji u Italiji i u svijetu (Aleteia) dijele izuzetnu priču o smrti i ponovnom rođenju, priču o razuzdanom mladiću koji je postao svećenik, otac Davide Costalunga.

“Čini se nemogućim da me je Gospodin pogledao, pomislio na mene”, rekao je novinarki Marielli Gugole talijanskog dnevnika.

44-godišnji svećenik, zaređen 8. listopada prošle godine u pasionističkoj obitelji Caravate (Varese, sjeverna Italija), imao je 10 godina dugo putovanje.

Mladost potrošena na poroke

Mladost mu je bila raskalašena i posvećena porocima: alkoholizmu, čestoj nezaposlenosti, noćnim tulumima i burnim vezama. Proživio je mnogo samoće i patnje, godine praznine i besmisla, osjećajući se iznutra mrtvim. Kao i mnogi mladi ljudi, bio je izgubljen i pivo mu je postalo najbolji prijatelj.

“Počeo sam raditi s 14 godina i nakon što sam bio bačen u svijet odraslih, krenuo sam jedinim putem koji sam znao: pivo, diskoteke, noćni klubovi… i sve ostalo zbog čega sam umro iznutra”, rekao je Costalunga. “Nisam shvaćao da sam izgubio smisao svog života, da sam cijelo svoje postojanje bacio u vjetar”, rekao je za talijanski tjednik Verona Fedele.

Početak ponovnog rođenja




Postoji jedna osoba – Davidova majka – i jedan datum – 7. veljače 2012. – koji su označili početak njegovog ponovnog rođenja.

“Prošlo je 20 godina otkako nisam išao u crkvu, a mama mi je bila jako bolesna. Nisam je mogao niti smio izgubiti. Bila je jedina koja me je voljela. Samo je ona za mnom suze lila”, rekao je novinarki.

Dotaknuo je dno, a sestra Barbara ga je nagovorila da ode na hodočašće u Međugorje. Isprva je mislio samo na zabavu. “Bio sam skeptičan, neodlučan; Nisam čak ni razumio razlog ovog putovanja”, rekao je. Ali onda se nešto dogodilo.




Isprva je hodao okolo i pio jeftino pivo, ali onda je osjetio neku čudu želju da ode na ispovijed >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.