Verbum

Literatura za vas – iscrpan pogled stoljetne povijesti ukazanja u Fatimi

Autor: Vjera

Autor knjige donosi cjelovit i iscrpan pogled stoljetne povijesti ukazanja u Fatimi, detaljne opise sva tri dijela tajne, posvetu Bezgrješnomu Srcu Marijinu, kao i pobožnosti koje je preporučila Gospa od Krunice

Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u siječnju smjestila se knjiga “Fatima – cijela istina” uglednog vatikaniste i autora više priznatih knjiga -Saveria Gaete.

U samoj knjizi autor donosi cjelovit i iscrpan pogled stoljetne povijesti ukazanja u Fatimi, detaljne opise sva tri dijela tajne, posvetu Bezgrješnomu Srcu Marijinu, kao i pobožnosti koje je preporučila Gospa od Krunice. Gaeta u svojoj knjizi iznosi i sve činjenice vezane za ukazanja kao i mišljenja svih papa o Fatimi. Iz svega, proizlazi cjelovita slika koja pomaže razjasniti intrigantne i nejasne dijelove poruke te sumnje je li u cijelosti objavljena Gospina poruka.

Na drugom je mjestu knjiga Fabricea Hadjadja “Uskrsnuće – upute za uporabu” u kojoj autor propituje događaj i fenomen Kristova uskrsnuća pitajući sebe i nas: mijenja li Uskrsnuće način na koji se odnosimo prema svijetu, način na koji pristupamo svakom novom danu i živimo ga? Hadjadj pokazuje kako život uskrsloga Krista izravno zadire u naš život i trajno nas preobražava.
Slijedi knjiga “Jači od mržnje” u kojoj autor Tim Guenard iznosi svoju šokantnu ispovijest, odnosno govori o svom putu od odbačenosti i straha do iscjeljenja životnih rana. Njegove riječi u knjizi su izravne i snažne, riječi su čovjeka koji je bio na samom dnu i iz njega se izdigao. Knjiga nosi i poruku nade da svaki čovjek bez obzira koliko je bio ranjen, može oprostiti, voljeti i da je vrijedan ljubavi.

Četvrto mjesto zauzima roman “Gospodar svijeta” Roberta Hugha Bensona, a mnogi samo djelo smatraju najproročanskijim djelom u svjetskoj književnosti. Benson na vrlo slikovit način prikazuje svijet posljednjih vremena. Na petom mjestu je roman “Nespomenuta” autorice Francine Rivers. Roman donosi biblijsku pripovijest o ljubavi Bat-Šebe i Davida, priču o preljubu i potrazi za oproštenjem. “Nespomenuta” je biblijska priča o strasti, moći, bitkama na bojnim poljima i u ljudskim srcima. Slijedi je knjiga “Dobri utjecaji”, novi naslov u biblioteci Fides. U ovom djelu sažete su duhovne opomene, pouke i poticaji prepuni dubokih misli i promišljanja oca Jérômea, monaha trapista. Na sedmom mjestu nalazi se knjiga “Udaj se i budi podložna”, a osmo mjesto zauzima knjiga “Oženi ju i umri za nju”. Obje knjige su djela autorice – Costanze Miriano u kojima progovara o razlikama između muškaraca i žena, otvorenosti životu i rađanju, odgoju i podizanju djece, doživljaju spolnosti kao dara Božjega, drugim riječima – o braku i obitelji.

U knjizi “Udaj se i budi podložna” autorica iz ženskog gledišta iznosi osobni primjer kako živjeti brak manje sebično, s više darežljivosti i maštovitosti, dok u knjizi “Oženi ju i umri za nju” na jednostavan i duhovit način progovara o muško-ženskim razlikama s naglaskom na ulogu muškarca u suvremenoj obitelji. Kroz knjigu poziva muškarce da ponovno otkriju svoje specifično poslanje u odnosu prema obitelji, ženi i djeci.

Knjiga Mauricea Cailleta “Bio sam mason”, zauzela je deveto mjesto top ljestvice. Fascinantna je knjiga u kojoj nekadašnji visokopozicionirani mason Maurice Caillet opisuje svoj dramatični životni put u obliku životne ispovijesti koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Svoje obraćenje je doživio u Lurdu, nakon čega je odlučio raskinuti s masonerijom. Izlaskom iz lože potpuno se mijenja njegov osobni i profesionalni život i započinju poteškoće i pravi progon. Samo novopronađena vjera bit će mu podrška u borbi protiv moćnih neprijatelja.

Na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u svibnju je knjiga “Osoba i čin” koja je temelj cijeloga sustava moralne teologije Karola Wojtyle, odnosno sv. Ivana Pavla II. Ovo je filozofsko djelo koje svojim sadržajem i uvidima pomaže da se čovjek suoči s temeljnim pitanjima vlastitog postojanja i djelovanja.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.