Foto: Facebook/Damir Stojić

Kutleša nije degradirao Stojića, pa nije vam Crkva HDZ

Autor: Z. K.

Don Damir Stojić, ime od kojeg mnogi drhte. Mediji, osobito lijevi i progresivni ga preziru. Zašto?

Pa kad je bio u službi studentskog pastorala u Zagrebu razdrmao je društvenu i duhovnu scenu studenata. Bio je u stanju okupiti stotine čak i tisuće mladih studenata i govoriti im istinu – o bludnosti, pornografiji, pobačaju i ideološkom kaosu koji vlada u našem društvu a širi se tim istim medijima.

Don Stojić upozorio: Hrvati, što radite? Ovo je prokletstvo našeg naroda…


Govorio je jasno što je nevaljalo, i odgovarao na stotine pitanja studenta čime je raskrinkavao lažni sjaj ovog svijeta i mlade uvodio u istinu – čistoće. Nešto što ovaj prljavi svijet ne može ni pojmiti. Ali Božja djeca mogu, i jesu. Niknule su tu brojne molitvene zajednice mladih i molitveni susreti i projekti, konferencije, prijateljstva i brakovi te zaista brojni plodovi koji su odjeknuli diljem zemlje. I još su tu, utvrđeni u istini.

Mediji su ga pljuvali, ismijavali, degradirali užasavali se nad njim, a on im je rado vraćao objavom fotografije nasmijanog Stojića i iza njega stotine kršćanskih mladica, koji u njemu prepoznaju ono što im svijet pa ni mediji ne mogu ponuditi – istinu.

Don Damir sa 400 studenta nakon što mu mediji naprave ‘reklamu’ / Foto: facebook/damir stojić

Degradacija ili uobičajena rotacija?

A onda su godine 2020. mediji objavili za njih pobjedonosnu vijest s naslovom: Bozanićć smijenio Stojića.

Godine 2023. mediji ponovno pobjedonosno objavljuju vijest s naslovom:
Kutleša smjenio Stojića.
Stojić nije smijenjen

No, to baš i nije istina.

Naime, biskupi samo u izvanrednim slučajevima smjenjuju svećenike, a Stojićevi premještaji i u 2020. godini i u 2023. godinu samo su dio uobičajene rotacije svećenika i redovnika, a koje se odvijaju u svim biskupijama svake godine. Znači deseci svećenika na svim biskupijama se rotiraju ovisno o potrebama, a rijetke su župe ili pastorali, zajednice koje za župnika, ili voditelja imaju istog svećenika više od tri  do pet godina.

Napomenimo da su rotacije svećenika normalan proces u svim župama i pastoralima svijeta od kad je Crkve, a to se čini kako se vjernici ne bi navezivali na svećenike, a ni svećenici na svoje vjernike, već da se istakne Krist koji je glava Crkve svećenika i vjernika. Tu je i činjenica da je don Damir Stojić salezijanac, dakle redovnik. A svi redovnici odgovorni su svojim provincijalima.
Provincijal predlaže

Provincijali su ti koji ovisno o potrebama u župama i drugim pastoralima vrše rotacije svojih redovnika, a ovisno o biskupiji na kojoj se te rotacije, potpisuju nadređeni biskupi.

Dakle Kutleša nije smijenio Stojića, nego je odobrio prijedlog njegova provincijala za rotacijom, njegova redovnika u neku drugu službu. I to je učinio za još desetke svećenika i redovnika sa prostora Zagrebačke nadbiskupije.

Radi se samo o tome da je Stojićev provincijal po nadahnuću Duha Svetog odlučio da je don Damir Stojić trenutno potrebniji negdje drugdje, u nekoj drugoj vrsti služenja hrvatskom narodu koja ne mora nužno biti župnik crkve Svetog Duha na zagrebačkom Jarunu gdje je bio od posljednje, i tada za medije, skandalozne smjene iz 2020.

U par rečenica, don Stojić raskrinkao silovit đavolski plan: Evo zašto toliko uništava svaki brak

To je milost Božjeg poziva

To nije smjena niti degradiranje – to je milost Božjeg poziva koji živi svaki redovnik i svećenik, radostan da je pozvan u nešto novo prikupiti nove plodove za Gospodina.

Uostalom Stojić gdje god dođe uzburka sve duhove, a to je ono zbog čega se oko njegovog imena proizvode medijski skandali iz ničega. S obzirom na ‘tajnost’ Stojićeva nova poslanja ne sumnjamo da će ih opet biti.

Ali zapamtite, Crkva vam nije HDZ, u Crkvi što si manji si veći u Gospodinu. A On se jedini vrednuje.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Dnevno.hr

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.