HRT

Karmelićanin Zdenko Križić novi je gospićko-senjski biskup

Autor: I.G.

Zdenko Križić je dosadašnji rektor karmelićanskog međunarodnog zavoda Terezianum u Rimu

Objavljeno je ime nasljednika gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića. To je Zdenko Križić, dosadašnji rektor karmelićanskog međunarodnog zavoda Terezianum u Rimu, priopćeno je iz apostolske nuncijature u Zagrebu.

Zdenko Križić rođen je 1953. u Johovcu u župi Foči u BiH. Filozofiju je studirao kod otaca karmelićana u Firenci, a telologiju na Papinskom teološkom fakultetu ‘Teresianum’ u Rimu. Privremeno je zavjetovan 1970. u Somboru, a doživotno 1976. u Zagrebu, gdje je godinu poslje i zaređen za svećenika.

Na Terezijanumu je 1978. i magistrirao, a tema rada bila je ‘Biblijski likovi u djelima svete Terezije Avilske’. Obnašao je više istaknutih službi. Dva je puta bio provincijal Hrvatske karmelske povincije, zatim genelalni vikar karmelskoga reda, a od 2012. rektor je karmelićanskoga međunarodnog zavoda Teresianum u Rimu.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.