Kao strijele diraju Boga! Molitve za koje je Crkva dodijelila oproste svaki put kad molite

Autor: Vjera

Sveti Padre Pio rekao je kako su strelovite, kratke i jasne molitve toliko moćne da obvezuju Boga da nam odgovori.

“Molim vas da neprestano obnavljate ispravne nakane s početka, te s vremena na vrijeme recitirate strelovite molitve Bogu. Te su molitve poput strijela koje ranjavaju Božje srce i obvezuju Ga na odgovor. Ta riječ – obvezuje, nije pretjerana u ovom slučaju, kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati svoje milosti i pomoć u svemu – napisao je Padre Pio u pismu svojoj duhovnoj djeci.”

Donosimo više kratkih strelovitih molitvi kojima je Crkva udijelila i djelomične oproste, koje možete ponavljati tijekom dana te i na takav način biti u zajedništvu sa Srcem Isusovim te izmoliti oprost.

1. Isuse, blaga i ponizna Srca, učini srce moje po Srcu svome!
2. Presveto Srce Isusovo, u Tebe se uzdam!
3. Presveto Srce Isusovo: Dođi kraljevstvo tvoje!
4. Božansko Srce Isusovo: Obrati grešnike, spasi umiruće, oslobodi siromašne duše iz Čistilišta. 5. Presveto Srce Isusovo, vjerujem da me ljubiš.
6. Čast, ljubav i hvala Presvetom Srcu Isusovu.
7. Vječni Oče, po predragocjenoj Krvi Isusa Krista, proslavi njegovo sveto ime, prema nakani i željama njegova Srca, svakog klanjanja dostojna !
8. Slatko Srce Isusovo, smiluj se nama i našoj braći koja žive u zabludi!
9. O Bože moj, prikazujemo za duše u čistilištu sve čine ljubavi kojima Te je Srce Isusovo slavilo na zemlji!
10. Sve za Tebe, Presveto Srce Isusovo!
11. Srce Isusovo, izvore svake čistoće, smiluj nam se!
12. Slatko Srce Isusovo, budi moja ljubav!
13. Srce Isusovo, koje goriš ljubavlju prema nama, užezi srca naša ljubavlju prema tebi!
14. Blagoslovljeno bilo božansko Srce i preslatko Ime Gospodina našega Isusa Krista i preslavne Djevice Marije Majke njegove, u vijeke vijekova!
15. Posvuda bilo ljubljeno Presveto Srce Isusovo!

O oprostima

Napominjemo da je nauk o oprostima sastavni dio svete baštine naše vjere. Katekizam Katoličke Crkve nam o tome govori u brojevima 1471-1479. Poslije Drugog Vatikanskog Koncila, apostolskom konstitucijom “Indulgentiarum doctrina” od 1. siječnja 1967., papa Pavao VI. je obnovio crkvenu disciplinu oprosta. Krajnji cilj oprosta je “potaći kršćane na jedan dublji kršćanski život”. A cilj obnove crkvene discipline o oprostima je pojednostavljenje i približavanje prakse oprosta životu vjernika. Enchiridion oprosta objavljen 29. lipnja 1968. govori i o oprostima. Oprost potpun ili djelomičan – više nema oprosta koji se mjere danima i godinama- može se uvijek primiti za sebe ili za jednog pokojnika. Neke od ovih zaziva možemo lako naučiti napamet i ponavljati tijekom dana. (Izvor)

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.