fbpx
foto: wikimedia

KAD BIBLIJSKE RIJEKE PRESUŠUJU, RADIKALNI KRŠĆANI SU POD UZBUNOM! Zbog ovog proročanstva iz Biblije vjeruju: ‘Blizu je Armagedon’

Autor: Vjera

Iračke rijeke Tigris i Eufrat, uslijed klimatskih promjena ali i mnogih ljudskih faktora doživljavaju smanjenje razine vode dugi niz godina, a sad posebno na jugu zemlje.

Rijeka Eufrat, dugi je dio područja poznatog kao Plodni polumjesec, značajan je orijentir u Svetom pismu i vrijedan resurs na Bliskom istoku jer teče kroz Tursku, Siriju i Irak.

U posljednjih nekoliko godina, vodostaj rijeke Eufrat dramatično je pao. Presušivanje rijeke Eufrat otkrilo je nekoliko drevnih ruševina i špilju.


Mnogi kršćani brzo ukazuju na isušivanje riječnog korita kao na ispunjenje biblijskih proročanstava o posljednjim vremenima.

Dva odlomka u Bibliji predviđaju presušivanje rijeke Eufrat.

Prvo predviđanje je dio podužeg proročanstva protiv Babilona, koje zanimljivo je, odjekuje i u današnjem vremenu, jer grijesi Babilona grijesi su i današnjeg naroda.

Bog izriče presudu protiv babilonskih službenika i mudraca i protiv njegovih lažnih proroka, ratnika, konja i kola i blaga.

Tada Bog najavljuje: Sušu njegovim vodama! One će se osušiti.

“Mač na vode njihove, neka presahnu! Jer to je zemlja idola, zaludiše ih kipovi, strašila njihova. Zato će se ondje nastaniti risovi s čagljima, i nojevi će ondje obitavat’. Dovijeka će ostat’ mjesto bez življa, nitko ondje neće živjeti od koljena do koljena. Razorit će ga kao što Bog razori Sodomu i Gomoru i susjede njihove – riječ je Jahvina.” (Jeremija 50, 38)
Vode Babilona su rijeke Eufrat i Tigris. Obje rijeke sada presušuju. Svjedočimo li ispunjenju Jeremijina proročanstva?, pitaju se kršćani diljem svijeta.

Nadalje, knjiga Otkrivenja (16,12) govori još dramatičnije proroštvo o ‘presušenom’ Eufratu: >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.