fbpx
foto: wikimedia

Jedno od najvećih Gospinih svetišta na svijetu, prati priča o čudesnom ozdravljenju gluhonijeme djevojčice!

Autor: Vjera

Blagdan je Gospe od Zdravlja, a ovo je jedno od posebno čudo koje ju prati

Jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu je i ono Gospe od Zdravlja koja se ukazala u malenom selu Las Lajas u Kolumbiji i ostavila, po predaji, vidljivi znak Neba cijelom svijetu.

Iako ovo svetište ima veliko značenje za Kolumbiju, i Južnu Ameriku, nekako Europljani o ovom ukazanju znaju malo ili gotovo ništa. Naime, od takozvanih 7 čuda Kolumbije, ovo čudo zauzima 1. mjesto.

Na mjestu svetišta je između ostalog i vrlo impresivna katedrala na rubu provalije i koja spaja putove dvije obale rijeke Guaitara, a koja jednostavno očarava svojim čudesnim izgledom.


No pravo “čudo” na kojem je izniknula ova katedrala zapravo je impresivan događaj 1754. godine, koji i danas dovodi na milijune hodočasnika u ovo mjesto.

Nesvakidašnji događaj dogodio se, po predaji, pokrštenoj Indijanki Mariji 19. rujna 1754. godine sa gluhonijemom kćeri Rossom. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.