foto: picryl

Izvanredna nakana Pape Franje za studeni, važna onima koji mole za pokojne

Autor: Z. K.

Svaki mjesec Papa objavljuje svoje molitvene nakane. Vatikanski tiskovni ured priopćio je da u ovom mjesecu studenom 2023. papa Franjo u svojim molitvenim nakanama traži da ljudi svijeta da mole za njega.

Molitvena nakana Svetog Oca je: “ Za Papu . Pomolimo se za Papu, da u vršenju svoga poslanja i dalje u vjeri prati povjereno mu stado uz pomoć Duha Svetoga.”


U priošćenju objavljenom 31. listopada, uoči svetkovine Svih svetih, Papa nas potiče da molimo “Gospodina da me blagoslovi. Vaša mi molitva daje snagu i pomaže mi razlučiti i pratiti Crkvu slušajući Duha Svetoga.”

„Samo zato što ste Papa, ne gubim svoju ljudskost. Naprotiv, moja ljudskost svakim danom sve više raste uz vjerni sveti narod Božji. Jer biti papa također je proces”, nastavlja.

foto: wikimedia

 

‘Molim Vas molite za mene’

Sveti Otac zatim ističe da se “postaje svjestan što znači biti župnik. I u tom procesu uči biti milosrdniji, i, iznad svega, strpljiviji, kao što je naš Otac Bog, koji je tako strpljiv.”

“Mogu zamisliti da su svi pape, na početku svog pontifikata, imali taj osjećaj straha, vrtoglavice, nekoga tko zna da će biti strogo osuđen. Jer će Gospodin od nas biskupa ozbiljno tražiti odgovornost”, nastavlja.

Sveti Otac također navodi: “Molim vas, molim vas da sudite s dobrohotnošću. I neka mole da Papa, tko god on bio, danas je moj red, primi pomoć Duha Svetoga, bude poslušan toj pomoći.” “Pomolimo se za Papu, da u vršenju svoga poslanja i dalje u vjeri prati stado koje mu je Isus povjerio, i uvijek uz pomoć Duha Svetoga.” “I molite za mene. Za”, zaključuje.

Evo što toliko rastužuje naše pokojne da su morali progovoriti
Važno za potpuni oprost pokojnih

Podsjećamo, svi koji prvih osam dana u studenom mole za potpuni oprost za duše u čistilištu trebaju izmoliti, uz ostale uvjete i jednu molitvu po izboru za nakane Pape Franje, za studeni.

Ta nakana bila bi tražiti blagoslov za samog papu Franju.

Dakle Crkva daje milost, ako želite potpuni oprost za svoje pokojne u prvih osam dana trebate.

  1. Pohoditi groblje
  2. Ići na svetu misu i Pričestiti se (u stanju milosti), dakle ispovijediti se
  3. Izmoliti Oče naš, Vjerovanje i molitvu po izboru za ovu nakanu svetog Oca >>>više na vjera.hr

Važna poruka Gospe na Sve Svete odjekuje Zemljom: ‘Neopisivo je važno biti jedno s njima’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.