čudotvorna medaljica

Izrađena po uputama same Djevice Marije! Preko čudotvorne medaljice Gospa dijeli nebrojene milosti

Autor: Vjera

Saznajte i kako doći do čudotvorne medaljice

Vjersku istinu da je Djevica Marija bez grijeha začeta objavio je papa Pio IX. 1854. godine. Sama Marija pripremala je ljude za prihvaćanje te istine, kada se 27. studenoga 1830. u Parizu ukazala redovnici s. Katarini Labouré iz Družbe kćeri kršćanske ljubavi. Dala joj je zadatak načiniti medaljicu po uzorku koji je sama pokazala. Presveta Djevica joj je rekla: ”Nastoj da se prema ovom uzorku napravi medaljica. Svi koji je s pouzdanjem nose dobit će velike milosti.” Medaljica se brzo proširila po cijelom svijetu, jer se uz nju događaju čudesa, duhovna i tjelesna ozdravljenja.

Marija preko medaljice dijeli nebrojene milosti, tako da je narod medaljicu nazvao ”čudotvornom”Marija je također tražila da se osnuje kongregacija, koja će širiti medaljicu i štovanje Bezgrešnog začeća BDM. Zato je ustanovljena Kongregacija Marijine djece. Iz ove Kongregacije 1926. nastala je samostalna redovnička družba za njegu bolesnika po kućama s imenom Marijine sestre Čudotvorne medaljice.

Marija zove i danas svakog od nas. Prihvatimo je, kao Božju i svoju Majku. Nasljedujmo Mariju, izručimo se, preporučimo sebe i sve one koji su nam dragi, životom blizu i cijeli svijet. Ona neprestano posreduje za nas kod svoga Sina Isusa. Tako nas je poučila pri ukazanju Čudotvorne medaljice. To označuju zrake koje iz njezinih ruku padaju na zemaljsku kuglu.

Želite li biti aktivni član Štovatelja Blažene Djevice Marije Čudotvorne medaljice ili samo dobiti medaljicu i molitve javite se na adresu:

Samostan Marijinih sestara Čudotvorne medaljice

Srebrnjak 15, 10000 Zagreb




s. Magdalena Barešić

[email protected]

tel.: 098 986 54 62




Od aktivnih članova se očekuje:

-Nositi Čudotvornu medaljicu

-Svaki dan moliti: ”Posvetu Gospi Čudotvorne medaljice”

-Ne psovati Boga, Mariju i svece

-Nedjeljom slaviti sv. Misu i na njoj se pričešćivati

-Nastojati stvarati mir u obitelji, na radnom mjestu, u školi i društvu

-Pomagati potrebitima

-Sudjelovati na susretima Štovatelja BDM Čudotvorne medljice

Posveta Gospi od Čudotvorne medaljice

Djevičanska Majko Božja, bezgrješna Marijo, tebi, našoj Gospi od Čudotvorne medaljice prikazujemo se i posvećujemo. Neka bude ova ”Čudotvorna medaljica” za svakoga od nas siguran znak tvoje ljubavi i trajna opomena na naše dužnosti prema tebi. Učini da ostanemo pod tvojom ljubaznom zaštitom i u milosti tvoga Sina dokle god je budemo nosili. O moćna Djevice i Majko našeg Spasitelja – zadrži nas tijesno uza se svakog trenutka našeg života. Isprosi nama, djeci svojoj, milost sretne smrti tako da uzmognemo zajedno s tobom uživati nebesko blaženstvo u vjeke. Amen.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.