J. Kopi/Morh

ZAZVALI BLAGOSLOV NA HRVATSKU! U ministarstvu obrane slavila se sveta misa!

Autor: Vjera

Neka lik i djelo Isusa Krista uđe u sve sfere društva ..., vapio je vojni kapelan!

Predivno je znati da se u sklopu Ministarstva obrane nalazi i kapelica Ivanu Pavlu II koja je središte vojne kapelanije Ivana Pavla II te da su svi naši vojnici i branitelji Hrvatske kao i svi djelatnici te hrvatski građani u posebnoj zaštiti ovog velikog svetog pape, prijatelja Hrvatske.  Naime,  Ministarstvo obrane  ministarstvo  u kojem se, između ostalih važnih djelatnosti, obavljaju i česta sveta misna slavlja.

U ponedjeljak je u kapelici “Sv. Ivana Pavla II.” u Ministarstvu obrane RH u prvi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Juraj Jezerinac, predvodio je misno slavlje povodom obilježavanja Dana Vojne kapelanije “Sveti Ivan Pavao II”, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

‘Obilježavanju Dana Vojne kapelanije prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima, posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul te državni tajnici MORH-a uz brojne druge predstavnike MORH-a i Hrvatske vojske.

U svojoj propovijedi mons. Jezerinac prisjetivši se lika i djela velikog Pape i sveca Ivana Pavla II., istaknuo je kako je riječ o jednom od najvećih navjestitelja Evanđelja te kako će u povijesti ostati zapamćen kao jedan od onih koji se snažno zalagao za mir i civilizaciju ljubavi.

“Ivan Pavao II. zalagao se za nerođenu djecu, za siromahe i radnike. On je bio veliki prijatelj naše Hrvatske i to posebno za vrijeme ratnih godina kada je  odigrao i veliku ulogu u procesu međunarodnog priznanja Lijepe naše. Sveti Ivan Pavao II. uistinu, nije došao iz Poljske, već ravno iz Gospodinova i Gospina srca, a lice zemlje zauvijek je promijenio je svojom pojavom  i djelima” kazao je mons. Jezerinac podsjetivši i na blaženog Alojzija Stepinca koji je poput Ivana Pavla II., bio spreman u svakom trenutku žrtvovati svoj život za Krista.

“Crkva nije ljudska ustanova, ona je uistinu Božanska ustanova jer unatoč svim progonima, ona i dalje opstaje. Crkva uvijek ostaje, ali slaba je po nama ljudima. Božanskog je podrijetla i tu istinu nitko ne može dirati”, poruka je mons. Jezerinca.

Vojni kapelan vojne kapelanije “Sv. Ivan Pavao II.” o. Zrinko Nikolić svetu misu prikazao je za sve poginule, nestale i stradale hrvatske branitelje.

“Po zagovoru našeg Ivana Pavla II. neka se svima nama, a posebno onima najodgovornijima za vođenje države daju odgovori na ona najteža pitanja kako bismo ovu zemlju stvorenu na žrtvi hrvatskih branitelja, vodili ispravnim putem. Neka lik i djelo Isusa Krista uđe u sve sfere društva i neka se, baš kao što je papa Ivan Pavao II. govorio, nikada ne bojimo širom otvoriti vrata Kristu”, rekao je Nikolić.

Vojna kapelanija “Gospe Snježne” (raniji naziv) osnovana je Dekretom vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca 25. prosinca 2002. Pod ovlast kapelanije ubrajaju se sve osobe i objekti u sjedištu Ministarstva obrane i u Zapovjedništvu Glavnog stožera OS RH u Zagrebu.

Od 18. srpnja 2014. kapelanija nosi liturgijski naslov “Sveti Ivan Pavao II.”, a svoj dan slavi 22. listopada’, piše u priopćenju MORH-a.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.