MORH/J. Kopi

ZATO GA NE PODNOSE Krstičević otkrio najčuvaniju tajnu Domovinskog rata!

Autor: Vjera

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je na konferenciji Međunarodnog vojnog apostolata, koja je održana u Trogiru u četvrtak, gdje je održao prezentaciju na temu “Hrvatska vojska – od osnivanja do danas”. I tamo je ponovno spomenuo nešto što protivnici Hrvatske nikad neće moći shvatiti i prihvatiti. A to je činjenica da je Hrvatska svoju slobodu iznjedrila, između ostalog, i na krilima nadnaravne Božje intervencije, odnosno vjere i molitve.

Naime, Krstičević je u toj prigodi, piše u priopćenju na stranicama MORH-a,  podsjetio na jedinstvo građana Republike Hrvatske pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana za vrijeme obrane države od velikosrpske agresije te poručio kako su vjera u Boga, opravdanost cilja i obrana domovine bili presudan čimbenik u stvaranju hrvatske slobode i samostalnosti.

“Hrvatska borba za neovisnost, osim hrabrošću i smjelošću te inovacijom, kao i zajedništvom, bila je obilježena još jednim detaljem: svaki hrvatski ratnik, junak, pored ostalog, imao je izuzetno snažno i moćno oružje, Gospinu krunicu”, rekao je ministar, prisjetivši se svih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za stvaranje slobodne države.

“Sloboda, temeljno pravo čovjeka, kroz stoljeća je bila mnogo puta i na razne načine ugrožavana, osporavana i oduzimana. Sloboda nije uzvišeni ideal, ona je temeljna ljudska potreba kako bi čovjek mogao rasti, razvijati se i stvarati. Prije 27 godina građani Republike Hrvatske bili su svjedoci te borbe za slobodu i pravo na određenje u Domovinskom ratu”, kazao je ministar Krstičević.

U kontekstu daljnjeg razvoja Hrvatske vojske koji se temelji na iskustvima iz Domovinskog rata te očuvanju njegovih vrijednosti, ministar je podsjetio kako je nacionalna sigurnost u današnjem svijetu proces koji zahtjeva širok angažman i stvarnu sinergiju društva.

“Moramo se boriti protiv ustaljenih obrazaca razmišljanja i ostati korak ispred onih koji nam ne žele dobro. Zajedništvo izgrađeno na zdravim temeljima uz visok moral elementarni su čimbenici svladavanja svakog problema”, istaknuo je ministar i zaključio: “Upravo zato pozdravljam ovu inicijativu promoviranja kršćanskih katoličkih vrijednosti jer ona su izvor našeg hrvatskog identiteta i jamac opstojnosti našeg hrvatskog naroda”, piše u priopćenju MORH-a.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.