Screenshot/Twitter

VELIČANSTVENO! Papa Franjo iznenadio vjernike: Slavio svetu misu na drugačiji način!

Autor: Vjera

Okrenut prema Bogu, papa Franjo poslao jaku poruku svijetu

Papa Franjo u nedjelju je, na blagdan Isusova krštenja, u Sikstinskoj kapeli krstio 27 djece. Nakon čitanja Evanđelja, kratko je propovijedao roditeljima i kumovima te svima poručio sljedeće: Usuđujem se dati vam savjet, oprostite, no savjetujem vam ovo: nemojte se nikada svađati pred djecom. Normalno je da se supružnici svađaju. Bilo bi čudno kad toga ne bi bilo. Činite to, ali tako da to oni ne čuju i ne vide. Ne znate koliku tjeskobu proživljavaju djeca kada vide roditelje kako se svađaju! –

Nakon propovijedi nastavio je:

“Na početku ceremonije postavljeno vam je pitanje: ‘Što tražite za svoju djecu?’ i svi ste odgovorili: ‘Vjeru’.”

No, to ne odgovara krštenju Novog obreda gdje se na pitanje “Što tražite za svoju djecu?” odgovara sa “Krštenje”.

Tekst, koji je Franjo citirao, koristio se do liturgijskih promjena Pavla VI. nakon Drugog vatikanskog sabora.

Na kraju ceremonije papa Franjo slavio je misu na oltaru okrenut prema Bogu, a ne prema ljudima što također pripada veličanstvenom, tradicionalnom obredu slavljenja Svete Mise odnosno obredu koji se slavio do Drugog Vatikanskog koncila, te obredu koji mnogi vjernici, uslijed modernističkog kaosa unutar crkve, ponovno prizivaju. Malo je reći, da je ovim činom, papa Franjo oduševio vjernike svijeta ali i iznenadio tradicionaliste kojima je papa  često meta kritike.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.