VAŽNA PORUKA IVANA PAVLA II. HRVATIMA: Slijedite ovog hrvatskog čovjeka u svemu!

Autor: Z.P.

Predložio ga je za uzor hrvatskom narodu

Blaženi Ivan Merz, laik je koji je osvojio papu Ivana Pavla II. ali u na stotine tisuća hrvatskih ljudi. Istaknuti laik u svjedočenju Evanđelja’ – tim je riječima Papa Ivan Pavao II. nazvao Ivana Merza u zagrebačkoj katedrali 10. rujna 1994. godine, prvoga dana svoga pohoda Hrvatskoj, a proglasio ga blaženim 22. lipnja 2003. u Banjoj Luci.

Nastojite slijediti stope tog velikog katoličkog laika – rekao je Papa Ivan Pavao II. Hrvatima 1980. godine
Dragi moji Hrvati, vi kao što je Ivan Merz, tražite Isusa preko liturgije da ga možete bolje upoznati – savjetuje 1981. godine
Dragi moji Hrvati, vi se nadahnjujete idejama velikog apostola hrvatske mladeži, profesora Ivana Merza. On je veoma ljubio Crkvu i Kristova namjesnika, evo vam primjera! – poruka Hrvatima 1982.
Poput vašeg Merza trebate biti vjerni Svetoj Crkvi i Svetom ocu Papi. Kao dr. Merz, koji je nadahnuo mnoge duše, tako i vi svratite pozornost na euharistijski život. On je svaki dan primao svetu pričest, često se ispovijedao i imao je posebnu ljubav prema Majci Božjoj – Papa Ivan papavo II. Hrvatima 1983. godine.
Sve o ovom velikom hrvatskom blaženiku, apostolu hrvatske mladeži o kojemu se danas sve manje govori pogledajte u dokumentarnom filmu:

Autor:Z.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.