(UŽIVO OD 12 SATI) Pratite misu na portalu Dnevno: Vjernici opet mogu u crkve!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Uslijed pandemije Covida-19 Hrvatsko katoličko sveučilište (HKS) započelo je s prenošenjem euharistijskih slavlja putem Youtube kanala HKS-a na svetkovinu svetog Josipa, 19. ožujka 2020.

Prema odluci Nacionalnog civilnog stožera mise će se u crkvama diljem Hrvatske, uz pridržavanje propisanih mjera, početi služiti od nedjelje, 3. svibnja.

Stoga danas na blagdan svetog Josipa radnika, 1. svibnja, po zadnji put biti prenosimo euharistijsko slavlje s Youtube kanals HKS-a.

“Zahvaljujemo svima koji su tijekom ovog kriznog razdoblja pratili svetu misu na našem Youtube kanalu. Ostvarili smo s 1. svibnjem ukupno 44 prijenosa. Ovom prigodom zahvaljujem našem Sveučilišnom kapelan vlč. Odilonu Singbo, kao i pročelniku Odjela za komunikologiju vlč. Jerku Valkoviću na predanom i svakodnevnom daru svećeničkog poslanja, a posebno zahvaljujem našem doc. dr. sc. Krunoslavu Novaku s Odjela za komunikologiju koji je svojim zalaganjem i stručnošću omogućio ove prijenose i postavio visoke realizacijske standarde.

Zahvaljujemo i ostalim medijima na izravnom prijenosu: Radio Mariji i Varaždinskoj televiziji te portalima Dnevno.hr i Bitno.net. Vjerujemo da smo i na ovaj način, uz sva ograničenja, pokazali blizinu članovima naše akademske zajednice i mnogima bili put do susreta sa našim Gospodinom u zajedništvu njegova Duha u Crkvi. Kroz korizmu sve do vazmenog vremena svjedočili smo da je Bog s nama i da nas hrani svojom prisutnošću. Hvala vam svima koji ste i na ovaj način slavili Gospodina, našli izvor utjehe i snage u vjeri i bili u molitvi povezani s našim Sveučilištem. U nadi da ćemo se vidjeti i lice u lice, još jednom svima hvala i neka nam svima Uskrsli podari nade u svim našim životnim koracima”, rekao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koje je i našem portalu omogućilo prenošenje misa iz njihove kapelice.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.