Uskrsna poruka ima golemu snagu u obnovi osobnog i obiteljskog života i društvenih odnosa

Autor: hina

- Sakramenti koje smo primili moraju se odraziti u našem životu, to je naša svakodnevna obveza, ali i naša svakodnevna radost, radost koju osjećamo kao oruđa Kristove milosti - istaknuo je Sveti Otac s prozora papinskih odaja u Apostolskoj palači.

Papa Franjo pozvao je u ponedjeljak kršćane da sakramente koje su primili žive "u svakodnevici", izražavajući svoja uvjerenja kroz "ponašanje, djelovanje i odluke".

Deseci tisuća vjernika i turista okupili su se na Trgu svetog Petra kako bi čuli njegovu poruku na Uskrsni ponedjeljak, po promjenjivom vremenu.

– Sakramenti koje smo primili moraju se odraziti u našem životu, to je naša svakodnevna obveza, ali i naša svakodnevna radost, radost koju osjećamo kao oruđa Kristove milosti – istaknuo je Sveti Otac s prozora papinskih odaja u Apostolskoj palači.

– Krist je potpuno i konačno pobijedio smrt i mi, ljudi u svim razdobljima povijesti, trebamo prihvatiti tu pobjedu u našem životu i u konkretnoj povijesnoj i društvenoj zbilji – ocijenio je.

Usprkos hladnoći, vjerničko mnoštvo je pozdravilo novog papu Jorgea Bergoglia, izabranog 13. ožujka, s uobičajenim oduševljenjem i toplinom, kao i pri svakom njegovu pojavljivanju u javnosti.

Sakramenti krštenja i euharistije "moraju urasti u život i odraziti se u stavovima, ponašanju, djelovanju i odlukama", istaknuo je prvi papa iz Latinske Amerike.

Po njegovim riječima, uskrsna poruka, to jest poruka Isusove smrti i uskrsnuća, "ima golemu snagu u obnovi osobnog i obiteljskog života i društvenih odnosa".




Papa je zatim predvodio molitvu Kraljice neba, u čast Gospi koju posebno štuje, a zatim je kratko pozdravio "drage hodočasnike koji su došli s raznih kontinenata kako bi sudjelovali na ovom molitvenom susretu".

Još jednom odustavši od pozdrava na svjetskim jezicima, Papa koji sebe više smatra "rimskim biskupom" nego poglavarom opće Crkve, zadržao se nekoliko minuta blagoslivljajući vjernike koji su mu oduševljeno klicali.

Tijekom popodneva Papa će "privatno" posjetiti kriptu u bazilici svetog Petra kako bi se pomolio na mjestu za koje se vjeruje da je grob tog apostolskog prvaka čiji je nasljednik.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.