‘U ČAST SOTONI’ Blaženom proglašena sestra koju su ubile tri djevojke! Ovo su njene zadnje riječi

Autor: Vjera

Tri tinejdžerke na prevaru su izvukle sestru iz samostana i odvele je izoliranu i mračnu ulicu, blizu litice zvane “Raj”

Talijanska časna sestra koju su tri tinejdžerice izbole nožem do smrti proglašena je blaženom u nedjelju 6. lipnja na godišnjicu svoje smrti, nakon što ju je papa Franjo proglasio mučenicom, ubijenom “u mržnji prema vjeri”, u Chiavenni, na sjeveru Italije gdje je ubijena 2000. godine.

Presudan je posljednji trenutak njezina života: dok je umirala u agoniji, opraštala je djevojkama koje su je ubile u sklopu sotonističkog rituala.

Rođena je u gradiću na sjeveru Italije. Sestra Mainetti je s 18 godina ušla u Kongregaciju sestara od križa. Godine 1984. preselila se u samostan u Chiavenni, gdje je postala nadređena. Mainetti je bila poznata u malom gradu po svojoj društvenosti i dobrotvornom zalaganju za otuđenu mladež i siromašne ljude. Prema onima koji su je poznavali, Mainetti je imala „bezuvjetnu ljubav prema svima slabima, posebno mladima u teškoćama”. Život koji je bio stvarno svjedočanstvo ljubavi prema Kristu. “ “Nikad nikome nije rekla ne: uvijek je otvorila vrata spremna za slušanje”.

Sestra je tu osobinu pokazala i u naizgled uobičajenu večer kad su je tinejdžerke izvukle iz samostana pozivom, tvrdeći joj da je jedna od djevojka trudna zbog silovanja i da mora razgovarati s njom. Doveli su sestru u izoliranu i mračnu ulicu, blizu litice zvane “Raj”. Prema lokalnoj legendi, 160 metara visok i gotovo 500 stopa dubok otvor na strani litice vodi do “pakla”, a djelo je vraga, koji je stvorio pukotinu za bijeg u pakao dok je bježao od Djevice Marije. Djevojke nisu slučajno izabrale baš to mjesto, utvrdit će se kasnije jer zločin koji su učinile pripremale su u čast Sotoni.

Tri djevojke natjerale su sestru Mainetti da klekne dok su joj izvikivale psovke i uvrede. Jedna od djevojka prvo je 60-godišnju sestru ciglom, a druga joj je više puta nabijala glavu u zid.

Zatim su njih tri, odjevene u crno, 19 su puta kuhinjskim nožem izboli Mainetti. Prema izvještajima talijanskih medija, namjeravali su je ubosti 18 puta, po šest puta svaka, kako bi svojim nasiljem stvorili broj 666.

“Prevarila sam je uvukavši je u zamku, a zatim sam je ubila, a dok smo to činili, ona nam je opraštala i molila za nas”, napisala je jedna od djevojaka, Milena De Giambattista vjerskoj zajednici sestre Mainetti nekoliko godina nakon čina.




“Od nje mogu imati samo uspomenu na ljubav. To mi je također omogućilo da vjerujem u nešto što nije ni Bog ni Sotona, ali što je bila jednostavna žena koja je pobijedila zlo ”, napisala je Milena. “Sad u njoj nalazim utjehu i milost da sve podnesem. Uvijek se molim i sigurna sam da će mi pomoći da postanem bolja osoba.”

Sestri Mainetti djevojke su bile poznate, u prošlosti nisu bile poznate po nasilju ili zločinima. Priznale su da su prvotno planirale ubiti župnika, ali odlučile su se za sestru budući da je on veći, pa bi ga bilo teže ubiti. Istražitelji su rekli da su bilježnice djevojčica bile prepune sotonističkih zapisa i da su nekoliko mjeseci ranije položile krvnu zakletvu. Posljednje riječi ove sestre dok je ležala u agoniji, bile su “Gospode, oprosti im”.

Misa za proglašenje ove sestre blaženom održana je na sportskom igralištu u Chiavenni u 16 sati po lokalnom vremenu u nazočnosti oko 2500 ljudi.




Ubojice sestre Mainetti osuđene su i zatvorene. Provele su nekoliko godina u maloljetničkim zatvorima nakon čega su pušte,e promjenile su ime i osnovale svoje obitelji.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.