fbpx

TO JE SNAGA BOGA Unatoč grozi i pustoši, nezaustavljivo raste broj katolika u svijetu!

Autor: Vjera

Ni vrata paklena crkvu Božju ne mogu uništiti, nije li ovo dokaz?

“Sve sljedbe svijeta, sva masonerija, svi ateisti i agnostici, svi kršćani, svi nekršćani, svi fundamentalisti, svi pogani, ali i svi katolici, vjernici i svećenici koji ju zlom i grijehom namjerno podrivaju i ruše, uništavaju i progone Katoličku crkvu. Od prvog trena, od kamena temeljca postavljenog onda kada je Krist objavio Petru da je Stijena na kojoj će sagraditi Crkvu, pa sve do današnjeg dana, pakao mrzi Katoličku crkvu jer mrzi i želi uništiti samog Boga – Krista koji jest Crkva. On je u Crkvi i Crkva u Njemu. Katolička crkva jedina je zapreka paklu jer je Krist jedini pobijedio pakao, ali i jedina meta paklu. Crkvu nije moguće uništiti. Moguće je jedino, po njoj se spasiti”, rekao je vrlo znakovito don Josip Radić u jednoj od svojih propovijedi kad je govorio o neuništivosti Katoličke Crkve. I zaista, unatoč brojnim skandalima, unatoč tome što su se sve sile pakla podigle na crkvu, unatoč mnogim zatvorenim crkvama, unatoč brojnim “izdajama”, repetiranim medijima i globalističkim planovima za uništenje istine o raspetom Bogu, unatoč gnjusobi, grozi i pustoši, broj katolika u cijelom svijetu nezaustavljivo raste.
Zaista, to može biti samo snaga Božja.  To je ta neuništivost  Božjeg stvaranja koja ne počiva na ničem ljudskom nego na Njemu, i ovaj kontinuirani rast katolika, unatoč tome što je tame opipljivo mnogo više, tome je dokaz, kao i prikaz borbe Božjeg čovjeka u istini, u ovom tamnom svijetu.

Kontinuirani rast

Krajem 2019. svjetska katolička populacija premašila je 1,34 milijarde, što je i dalje bilo oko 17,7% svjetske populacije, navodi se u članku objavljenom 26. ožujka u vatikanskim novinama L’Osservatore Romano. To znači porast od 16 milijuna katolika, odnosno 1,12% u odnosu na 2018. godinu, dok je svjetska populacija porasla za 1,08%. Članak je sadrži pregršt statistika u Statističkom godišnjaku Crkve, koji je izvještavao o svjetskim crkvenim podacima do 31. prosinca 2019.

Broj katolika raste na svim kontinetima, osim u Europi

Prema statističkom ljetopisu, broj katolika povećao se na svim kontinentima, osim u Europi. Na kraju 2019. godine 48,1% katolika na svijetu živjelo je u Americi, zatim slijedi Europa s 21,2%, Afrika s 18,7%, oko 11% u Aziji (svi podaci za Aziju isključuju Kinu) i 0,8% u Oceaniji.

Manji broj svećenika – znakovito

Godišnjak je pokazao da je broj biskupa u svijetu – 5.364 – blago opao s 13 biskupa manje nego 2018. godine. Ukupan broj svećenika – dijecezanskog i redovničkog reda – širom svijeta neznatno se povećao sa 414.065 u 2018. na 414.336 u 2019. godini. Najveći porast zabilježen je u Africi i Aziji, s rastom od 3,45%, odnosno 2,91%, zatim Europi s porastom od 1,5% i Americi s oko 0,5% više. Na kraju 2019. godine 40,6% svjetskih svećenika služilo je u Europi, dok je 28% svećenika bilo u Africi i Aziji.
Broj kandidata za svećeništvo – i biskupijskih sjemeništaraca i članova redovničkih redova – pokazao je kontinuirani lagani pad u svijetu, smanjujući se sa 115.880 krajem 2018. na 114.058 u 2019., a to je promjena od -1,6%.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.