SVIJET ZAHVATILO LUDILO, BISKUPI REAGIRALI: Policija pretukla ljude zbog pandemije!

Autor: Vjera

Trening poslušnosti diljem svijeta

Karantene se uspostavljaju posvuda po svijetu, što dovodi do sveopćeg ludila jer ljudi ‘slobode’ nisu navikli živjeti u globalnim zatvorima u kakve smo preko noći stavljeni – zbog pandemije. U nekim državama uveden je i policijski sat, ukinuta je sloboda kretanja i naravno dolazi do sukoba ‘neposlušnih’ s organima reda, pogotovo u siromašnijim državama gdje nije tako lako ‘ostati doma’ pa bi svijet uskoro mogao izgledati podosta zastrašujuće, ako već nije.

U nedjelju 29. ožujka tako su brojni mediji javljali kako je na jednoj nadzornoj točki u Mombasi u Keniji policija za vrijeme zabrane kretanja od 19 do 5 sati čak upotrijebila suzavac, a mnogi građani koji nisu imali važeće propusnice su pretučeni. NJih na desetke je ozlijeđeno. U okrugu Meru trojica policajaca napala su novinara koji je snimao gužvu na jednoj tržnici. To je nedopustivo, poručili su biskupi. Policijske postupke osudile su i brojne udruge za ljudska prava.

Kenijski biskupi pozvali su Vladu da se s obzirom na napetu situaciju bolje organizira. Poštivanje ljudskih prava, pristup pravosuđu i vladavina prava, kako ih propisuje naš Ustav, odlučujući su u borbi protiv ove pandemije, dodajući da se snage reda u osiguranju policijskog sata moraju držati zakona.

Pitanje je trenutka kada će strah i izolacija postati uzrokom raznih nemira i sukoba ali i kada će ljudska prava zamijeniti neka druga, pandemijska! Sve u korist ljudi, naravno! Samo kojih?
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.