fbpx

Svećenik otkriva: Evo što se zapravo krije iza ‘blagoslova’ gej parova

Autor: Vjera

U javnost se šalje potpuno lažna slika

Otac Hugo Valdemar iz Meksičke nadbiskupije upozorio je da svećenici koji su blagoslovili homoseksualne parove nisu samo neposlušni, već su počinli đavolski i svatogrdni čin. Napominje da nije tema rasprave u tome da Crkva diskriminira homoseksualce jer to nije istina. ‘Katekizam i svi crkveni dokumenti pozivaju na duboko poštovanje i pastoralnu ljubav prema takvim osobama.’

Nisu u pitanju grešnici, nego grijeh

Međutim, naglašava Valdamar ‘ovdje uopće nije o tome riječ’. ‘Za crkvu je apsolutno neprihvatljiv grijeh požude i bluda bilo da se odnosi na heteroseksualne ili na homoseksualne ljude. Radi se o tome da neki svećenici pokušavaju stvoriti sliku da je crkveno odbacivanje grijeha isto što i odbacivanje grešnika, što nikako nije istina. Za grešnika kakav god njegov grijeh bio vrata milosrđa uvijek će biti otvorena’, dodao je.

Budite oprezni

Zbog toga, upozorava Valdemar, blagoslov koji su svećenici i pastoralni djelatnici podijelili homoseksualnim parovima nije samo čin neposluha, to je “uistinu svetogrdno djelo” i “đavolski čin ponosa i nemorala”, govori vlč. Valdemar koji je upozorio katolike u Latinskoj Americi rekavši im da je važno biti pažljiv prema ovoj situaciji u Njemačkoj “kako ne bismo dopustili da nas zaogrne ovaj izopačeni mentalitet rodne ideologije koji polako prožima društvo”.
“Uz oprez, moramo pozvati na jedinstvo Crkve, koje je nesumnjivo u opasnosti, jer ono što se događa u Njemačkoj zapravo je već žalosni raskol”, zaključio je piše NCregister

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.