Župa Botinec

ŠTO SMJERAŠ GOSPODINE? Vlč. Ivicu Berdika udaljili iz Župe u Botincu!

Autor: Vjera

Župnik pod čijim je vodstvom župa donosila čudesno mnogo plodova...

Kako su javili iz Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivica Berdik do daljnjeg je udaljen sa župničkog mjesta u župi koja uz njegovo duhovno vodstvo neviđeno rasla i donosila mnogo plodova.

“U svrhu ostvarenja brige za spasenje duša, ovime obavještavamo vjernike da je za vlč. Ivicu Berdika dana 12. lipnja 2019. godine donesena preventivna mjera udaljavanja sa Župe sv. Stjepana prvomučenika Zagreb-Botinec, kako bi se ispitalo njegovo pastoralno djelovanje u karizmatskoj zajednici koja se okuplja u Župi. Vlč. Ivici Berdiku do daljnjega je određeno vrijeme duhovnog promišljanja,”  napisali su kratko u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

Naime, Ivica Berdik bio je u župi uz ostale župne aktivnosti i duhovnik uistinu plodonosne, mlade karizmatske zajednice Nanovo Rođeni koja je župu podigla, a mlade u velikom broju okupljala oko Svetohraništa, oko Isusa, oko Crkve u tolikoj mjeri da su bili inspiracija i mnogim drugim župama. Nebrojena svjedočanstva, brojna gostovanja, obraćenja, promjene života, mladost koja shvaća križ i molitvu, klanjanje i predanje, sve je to posve opipljivo i čudesno izviralo kao plod iz karizmatske zajednice Nanovo Rođeni a kojoj je duhovnik bio upravo vlč. Ivica Berdik.

“U samim počecima službe sadašnjeg župnika u crkvi su prevladavali stariji župljani, no neumoran za rad na Gospodnjoj njivi, župnik je raznoraznim akcijama i aktivnostima uspio okupiti mnoge mlade, ne samo iz župe nego i iz cijeloga Zagreba koji svakodnevno dolaze na svetu misu, želeći upoznati i susresti jedinoga i pravoga Boga. Samo ministranata, u dobi od 10 do 30 godina, svakoga dana je 15-ak: više ih ne stane uz oltar. Iako mala i na prvi pogled neprimjetna, botinečka je crkva mjesto proslave Božjega Imena”, piše  na stranicama župe Botinac.

Upravo zbog toga mnoge je šokirala, i pomalo rastužila vijest o udaljavanju vlč. Ivice Berdika s mjesta župnika ove župe. No, ne preostaje nam drugo nego u poslušnosti i poniznosti čekati Gospodina da nam otkrije što je to čudesno naumio. Ne sumnjamo da se iza ovog krije plod, plod veliki. Hvala ti Gospodine!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.