KARDINAL UPOZORIO NA SKANDAL: Američki predsjednik počinio svetogrđe!

Autor: Vjera

Pozvao Crkvu da izopći američkog predsjednika i slične političare

“Katolicima koji zagovaraju pobačaj i koji su u javnom životu poput američkog predsjednika Joea Bidena, pričest se ni pod kojim okolnostima ne smije davati. Crkva bi također trebala razmotriti je li netko tko otvoreno i agresivno promiče zločin poput pobačaja kandidat za ekskomunikaciju, zbog otpadništva”, rekao je kardinal Raymond Burke.
“Biden tvrdi da je katolik, a njegovo ustrajno zagovaranje pobačaja pokazuje da je bio u stanju otpadništva, odnosno da je u stanju otpadništva, rekao je Burke u intervjuu s Thomasom McKennom. Pobačaj je u suprotnosti s osnovnim načelom katoličkog moralnog učenja: zaštita i promicanje ljudskog života. Kardinal je naglasio da način na koji je Biden promicao pobačaj udaljava ljude od Krista i od vjere.
Ne samo po pitanju pobačaja, američki predsjednik zauzima stajališta koja proturječe crkvenom učenju. Što se tiče pitanja “obiteljskog integriteta” i slobode vjeroispovijesti, Bidenovo stajalište nespojivo je s katoličkom vjerom”, upozorio je Burke.

Kardinal Burke: Crkva treba razmotriti izopćenje Bidena zbog otpadništva

Uviđa dva koraka koja bi stoga trebala poduzeti crkva. “Prvo, Biden i drugi katolički političari koji zauzimaju slične položaje ne bi se trebali pričešćivati. Svatko tko se pričesti u stanju ozbiljnog grijeha čini svetogrđe. Političari poput Bidena stoga ne bi trebali ići  i na takav način sudjelovati u misi. Ako to ipak učine, svećenik je dužan odbiti euharistiju kako bi spriječio svetogrđe. Nije u pitanju kazna, već sprečavanje još jednog ozbiljnog grijeha.
Ovo također sprječava skandal za druge vjernike koji bi inače morali svjedočiti tome kako netko tko očito negira istine vjere smije dobiti pričest.
Što se tiče otpadništva, kanonska kazna bila bi ekskomunikacija, rekao je Burke. Crkva bi trebala razmotriti je li, s obzirom na Bidenovo ustrajno stajalište o spomenutim pitanjima, posebno o pobačaju, Biden spada u tu kategoriju”, predložio je poznati kardinal Burke, a piše kath.net.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.