POČELO JE, CRKVA SE BUDI Američki biskupi pozvali na hitnu pretkoncilsku molitvu na svakoj misi!

Autor: Vjera

Bravo, crkva uzvratila udarac!

Praksa obavezne molitve svetom Mihaelu na kraju svake svete Mise ukinuta je Drugim vatikanskim koncilom i mnogi su mišljenja da ta obveza nije trebala biti ukinuta.

Naime, obveznu molitvu zaštite na kraju svake svete mise uveo je papa Leon XIII koji je u Vatikanu u privatnoj kapelici, 1885. godine, na kraju svete mise iznad Tabernakula, dobio viziju vidio oblaka s mnoštvom demona, vrlo razdraženih koji kruže nad Vječnim gradom. Zgrožen vizijom upozorenja Božjeg naroda na bitku koja im predstoji, povukao se te napisao molitvu, koju u skraćenom obliku molimo:
Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša božanskom jakošću u pakao protjeraj! Amen!, nakon čega je odmah napisani tekst otisnuo i poslao svim biskupima širom svijeta.

Zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima, nakon svake mise na podnožju Oltara i nakon molitve ‘Zdravo Kraljice’, mole molitvu svetom Mihaelu za zaštitu crkve od zla.

Drugim vatikanskim koncilom obveza je ukinuta, ali nije zabranjena tako da je svakom župniku dozvoljeno uvesti molitvu Crkve svetom Mihaelu za zaštitu u sve očitijem boju posljednjih vremena.

Tu snagu i potrebu za molitvom svetom Mihaelu prepoznali su američki biskupi koji su nakon više desetaka godina u svoje crkve odlučili obnoviti pobožnost arhanđelu čija je posljednja bitka sa Sotonom i njegovim snagama prorokovana u knjizi Otkrivenja.

Biskup David Zubik nedavno je zatražio da svećenstvo “razmotri vraćanje prakse molitve sv. Mihaelu nakon svih Misa … kako bi zaštitili vjernike od zla”.

I biskupPittsburga najavio je godinu pokajanja u kojoj od svih svećenika traži post i molitvu za pročišćenje crkve.

I biskup Frank Caggino iz biskupije Bridgeport također je zatražio od njegovih župa ratifikaciju molitve svetom Mihaelu nakon svih svetih misa počevši od 15. rujna i blagdana Gospe od boli.

S listićem molitve i fotografijom svetom Mihaelu, i biskup Caggiano najavio je molitvu.

‘Također bih htio najaviti molitvu sv. Mihaelu Arhanđelu, na kraju svake svete mise koja se bude slavila u cijeloj biskupiji. Molim vas i da osobno počnete moliti’, napisao je na društvenoj mreži.

I biskup Richard Stika iz biskupije Knoxville još je jedan biskup koji je zatražio da sve župe u biskupiji počnu s molitvom svetom Mihaelu nakon svete mise.

“Danas sam obavijestio svećenike da počevši od 29.  rujna nakon završnog blagoslova na svim misama slijedi molitva svetom Mihaelu. Također, u svakoj župi jednom tjedno slavit će se misa za obnovu crkve i pročišćenje grijeha.”, napisao je biskup Sitka objasnivši da je molitvu uveo, ne samo zbog nedavnih skandala u crkvi nego, “jer potrebna molitva crkve protiv svog zla u svijetu jer Sotona upravo sada radi na uništenju Crkve i svega dobroga. “

Čini se da je bitka protiv Zla kroz molitvu Crkve i probuđenje Božjeg naroda,  konačno počela.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.