Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

PATER IKE PROGLASIO PLENKOVIĆA NAJVEĆIM NEPRIJATELJEM NARODA! Evo razloga!

Autor: Z. K.

Objava izazvala brojne reakcije!

Poznati svećenik pater Ivan Ike Mandurić jasno je razobličio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića nazvavši ga najvećim državnim neprijateljem. U tekstu kojeg je objavio na Facebooku, a kojeg prenosimo u cijelosti iznio je svoje razloge, te izazvao brojne reakcije:

Ah, vrijeme je da se i to kaže:

Naš dragi premijer Andrej Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog; njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini. Narodni neprijatelj No1. Nitko drugi iznutra, nitko drugi izvana. To se sve više i sve jasnije i sve češće, i na svaki način očituje. I to se mora reći, uvidjeti, i pamtiti.

Njegova politika se svodi na gaženje i zatiranje nacionalnog identiteta i kršćanskih vrijednosti, i svega onoga što je Hrvat teškom mukom pod svakakvim terorima čuvao i gradio, i za što su i naši branitelji ginuli.

To je neprijateljstvo prema narodu koje se ispoljava kroz izdajnički – neprijateljski način obnašanja vlasti. Da, ova vlast je neprijatelj naroda. A da je premijer Planković kao takav i najveći neprijatelj Hrvatske, proizlazi iz činjenice da Hrvatskoj nitko u rukama nema moć i mehanizme preko koje moze činiti – i čini takvu, neviđenu štetu. Nitko drugi ne može ni približno toliko zla nanijeti jer nema čime. Stoga je on, bez premca, najveći i najopasniji neprijatelj naroda. Pravi pravcati nacionalni izdajnik prvog reda. On beskompromisno i krajnje bezosjećajno i bez ikakvog respekta sve tako brzo ruši da me strah obuzima. Mi ovoga časa nemamo nikakvih mehanizama da se obranimo, jer predali smo mu sve što smo mogli: vlast samu.

Njegovo neprijateljsko djeovanje očitovalo se, kako u izdajničkom donošenju protunarodnih i protukršćanskih zakona tako evo i u spontanoj i naizgled maloj stvari, a tako velikoj – dočeku naših heroja koji proniješe neviđenu slavu svog naroda, kao što nikad nitko to ne učini. Ona je trebala bit još jedan trijumf sloge naroda, medija i reprezentacije. Ali, ukradoše i to.

Da, ova naša krasna reprezentacija mogla je žariti i paliti i podizati nacionalni naboj sve dok nisu došli u Domovinu. No, uskoro je krenulo po starom. Thompson sabotiran, doček traljavo organiziran, odabrani režiser i voditelj koji nemaju veze s ovom pričom. Zapravo, dobro su odabrani da ugase i spriječe slavlje.




Naravno da je Plenković mogao – kad bi bio ono što nije; kako se ne bi dogodilo što se dogodilo, uzeti stvar u svoje ruke, i pobrinuti se da stvar bude savršena onoliko koliko je i važna.

Mogu misliti kako bi to neki Vučić u Srbiji napravio, Orban u Mađarskoj, pa i Bakir u Sarajevu… No, kod nas sve što ima veze s vlašču mora biti anemično. Sve, osim naroda.

Posve je jasno kako se Plenkovićeva anemičnost ne odnosi samo na sposobnost služenja vojske, nego, čini se da se ona, i to možda još više, odnos i na svako nesposobnost služenja Domovinii. Šteta što onda nije izrijekom i zakonski posve lišen te mogućnosti.




Da, on će, i njegova vlada – i sve ono što ima moć, uz blagoslov u suradnju s vladom, idućih dana žestoko gasiti i sabotirati buđenje Hrvatske.

Ovaj zanos, sam po sebi, silno puno znači i ništa više neće biti istio, no, istovremeno, dok sve ostaje na samom zanosu, sve će ostati isto. Sve dok se ne anulira i onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske – premijera Plenkovića; sve dok izdajnik naroda – njegovoga duha identiteta i vjere – ima vlast.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.