wikimedia

Papa Franjo otvoreno protiv: ‘Homoseksualci svećenici veliki su problem Crkve!’

Autor: Vjera /Hina

Ne bi ih trebalo primati u sjemeništa....

Homoseksualnost među katoličkim svećenicima i dalje zabrinjava papu Franju, prema isječcima intervjua na španjolskom jeziku koji će u ponedjeljak biti objavljeni u sklopu nove knjige Fernanda Prada.

“U našemu društvu homoseksualnost je, čini se, postala trend, a takav mentalitet utječe na našu Crkvu u određenom smislu”, kazao je Papa.

Činjenica da među svećenicima i među sjemeništarcima ima homoseksualaca izvor je za zabrinutost. Nazvao je to “vrlo ozbiljnim problemom”.

Po papinu mišljenju osobe s takvim, “duboko ukorijenjenim sklonostima” ne bi trebalo primati u sjemeništa.

Cijeli intervju će biti objavljen u knjizi Fernanda Prada pod naziovm “La Fuerza de la Vocacion” (Moć poziva). Knjiga će se objaviti na više svjetskih jezika.
Katolička crkva protivi se osobama istospolnih sklonosti, no Franjo je ranije javno govorio protiv diskriminacije, odnosno da takvim ljudima treba pomoći a ne ih progoniti.

Autor:Vjera /Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.