OPET U SREDIŠTU SKANDALA: Novinar tvrdi da mu je Papa rekao da Isus nije Bog!

Autor: Vjera

Došlo je do krive interpretacije papinih riječi, objašnjavaju iz Vatikana

Nekoliko puta papa Franjo je dao intervju svom prijatelju, umirovljenom novinaru i ateistu, Eugeniu Scalfariju osnivaču novina La Republica, čija je kolumna opet izazvala skandal, a reagirati je opet morao Vatikan.

Naime, u prošlosti je ovaj novinar rekao kako mu je papa Franjo za vrijeme razgovora rekao da pakao ne postoji, a ovoga puta Scalafari tvrdi da je papa Franjo u razgovoru negirao božanstvo Isusa Krista. Kao i kod skandala s paklom i ovog puta je morao reagirati Tiskovni Ured Svete Stolice pa su demantirali da je papa Franjo tako nešto rekao navedenom novinaru.

Riječi koje dr. Eugenio Scalfari u navodnicima pripisuje Svetom Ocu se ne mogu smatrati vjernim prikazom onoga što je rečeno, nego predstavljaju osobnu i slobodnu interpretaciju onoga šo je čuo, što se čini potpuno razvidnim upravo iz onoga što je danas napisano o božanstvu Isusa Krista‘, napisao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Novinar je naime u kolumni za La Republicu napisao da mu je papa Franjo rekao kako primjeri iz Svetog Pisma u kojima Krist proživljava muku u Getsemanskom vrtu i primjeri gdje se Krist moli Bogu apsolutno dokazuju da je Isus iz Nazareta bio samo čovjek, a ne i Bog.

Scalafari je kazao i da mu to papa Franjo nije rekao nedavno, već u prijašnjim razgovorima, međutim ovaj je novinar svojevremena i priznao kako za vrijeme razgovora sa svetim Ocem nije vodio nikakve bilješke, a 2013. godine nakon prvog intervjua objasnio je da on koristi svoje riječi kako bi oblikovao ono što papa doista misli.

Moramo priznati da u javnim istupima pape Franje svim njegovim propovijedima, mislima, dokumentima nismo stekli dojam da Sveti Otac negira Isusovo božanstvo, tako da je čini se, ovo još samo jedan od mnogih pokušaja izazivanja nepovjerenja prema papi Franji.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.