Odgovor vjernika na provokacije Zagreb Pride-a

Autor: Dražen Bušić

Na 'Ljubavni prosvjed' koji su organizirale LGTB osobe Zagreb Pridea a koji je najavljen preko Facebooka za 12. siječnja u 15 sati ispred zagrebačke katedrale pod sloganom: 'Ljubi bližnjeg svog ispred katedrale', vjerničke skupine su odlučile odgovoriti molitvenim okupljanjem.

Tako na Facebook stranici: http://www.facebook.com/HerojBlagoZadro stoji poziv da se vjernici okupe već od 12 sati i živim zidom zapriječe održavanje spomenutog skupa.

Komentari na spomenutoj stranici su uglavnom u tolerantnom tonu:

– Bez ikakvog nasilja, samo treba stvorit živi zid oko katedrale da ne okaljaju to sveto mjesto, da ne mogu doći do njega, jer svako nasilje bi išlo u njihovu korist i u korist ateističke vlade koja ne vjeruje u ništa osim u svoj džep.

– Trebamo se moliti za jadne, bolesne, izgubljene duše. Imamo vjeru koja je temeljna stvarnost, temelj spasa, svetosti, obraćenja, novog života i naravno pristupa Isusu.

HVIDRA ZAGREB je odaslala svoj poziv na masovno okupljanje uz poruku: PONESITE HRVATSKE BARJAKE I KRUNICE!

Večernji list je objavio: 'S Kaptola neslužbeno doznajemo da su zatražili zaštitu policije te poručuju vjernicima i turistima da će neometano moći doći u samu katedralu. Na upit da komentiraju sam skup kažu kako svatko može raditi što mu je na savjesti, ali da time ne smije ugrožavati onoga drugoga'.




Autor:Dražen Bušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.