zg-nadbiskupija

O ČEMU SE RAZGOVARALO? Vučić smatra da Alojzije Stepinac nije svet!

Autor: Vjera

Detalji sastanka nažalost nisu poznati

Zagrebačka nadbiskupija izdala je vrlo kratko i šturo priopćenje o sinočnjem sastanku kardinala Bozanić sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.  Kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 12. veljače 2018. godine u Nadbiskupskom dvoru predsjednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića i predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar Kitarović.

U dužem, (četrdesetominutnom), otvorenom razgovoru razmotrena su pitanja koja se tiču odnosa vjernika Katoličke Crkve i Srpske Pravoslavne Crkve, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, piše u priopćenju u kojem se još dodaje dodaje kako je na sastanku dogovorena  podrška da se dogovorom rješavaju otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije kako bi se što više učvršćivali dobrosusjedski odnosi i stabilan mir među dvjema državama.

Zanimljivo, nema spomena o blaženom Alojziju Stepincu koji bi trebao biti kanoniziran već krajem ove godine čemu se se Srpska Pravoslavna Crkva protivi. Međutim, mišljenje Aleksandra Vučića o hrvatskom blaženiku javno je poznato. Tako je 2015. godine Vučić izjavio sljedeće: Ako mislite u Srbiji ili među Srbima propagirati Alojzija Stepinca kao sveca, ta propaganda neće proći. Moja cijela obitelj stradala je od ustaškog noža. Ako mislite meni kazati da je Alojzije Stepinac bio svetac, ja jednostavno neću u to povjerovati, a sumnjam da ćete naći ijednog Srbina koji će u to povjerovati’.

Jesu li se Vučić i Bozanić dotaknuli teme Alojzija Stepinca, nažalost nije poznato.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.