NAJPOZNATIJA ČUDESA: LURD – mjesto gdje čuda ne prestaju! | Dnevno.hr

NAJPOZNATIJA ČUDESA: LURD – mjesto gdje čuda ne prestaju!

Autor: Vjera

Ovo su neka od najpoznatijih čudesa koja su se dogodila u Lourdesu:

Na današnji dan ukazala se Blažena Djevica Marija prvi put 14-godišnjoj djevojčici sv. Mariji-Bernardici Soubirous u Lourdesu u Francuskoj. Slijedilo je još 17 ukazanja istoj djevojčici. Lourdes je ubrzo postao  mjesto hodočašća ljudi iz cijelog svijeta. Od tada pa do danas registrirano je oko 68 potvrđenih čudesnih izlječenja (koja se ne mogu objasniti znanošću). Djevojčica sv. Marija-Bernardica Soubirous bila je kći lokalnog mlinara. Umrla je u dobi od 35 godina, a 1933. godine proglašena je sveticom.

Godišnje Lourdes posjeti pet do šest milijuna vjernika. Papa sv. Ivan Pavao II. bio je u Lourdesu osobno dva puta.

Ovo su neka od najpoznatijih čudesa Louredesa:

Louis Bouriette, klesar, doživio je eksploziju mine i izgubio vidnu sposobnost desnog oka. I lijevo oko mu je postajalo sve slabije. Prvih dana nakon pojave Majke Božje zamolio je Bouriette da mu donesu vode s izvora, na koji je Majka Božja pri ukazanju skrenula pažnju. Pri stavljanju na bolesne oči maramice, koja je bila natop­ljena vodom s izvora, mogao je Bouriette nakon dugog vremena po prvi put ponovno iskreno moliti: izliječenje oba oka zbilo se u trenutku.

Drvosječi Pieteru de Rudderu uslijed pada stabla bila je potpuno smrskana lijeva noga, tako da je bila neophodna amputacija. Pieter nije prihvatio amputaciju. U visini frakture mogla se vidjeti zagnojena rana kroz koju su vi­rili koštani krajevi. Izmedu smrvljenih kostiju nedostajao je jedan dio dužine tri centimetra. Usrdno se molio Majci Božjoj i odjednom se osjetio silno potresen. Opet je mogao ustati. Kleknuo je pred kipom Majke Božje. Rana je zacijelila. Poslije ekshumanacije je ustanovljeno da su sve kosti bile na broju i obje su noge bile iste dužine.

Dr. Alexis Carrel, nosilac Nobelove nagrade i stručnjak u oblasti onkologije i sam je prisustvovao jednom čudesnom ozdravljenju i sve je to lijepo opisao u američkom stručnom časopisu. Neka djevojka je imala tuberku­loznu upalu trbušne opne. Ležala je u agoniji. Djevojka je pred očima Dr. Carrela u trenutku izliječena. Dr. Alexis Carrel koji je ranije bio nevjernik u tom je tre­nutku izliječen od svoje nevjere. Jos prije ovog čuda dr. Carrel je izjavio: “Ako ova djevojka bude izliječena, vjerovat ću u čudesa i postat ću redovnik.” Nobelovac dr. Carrel umro je 1944. godine i ostao u dubokoj vjeri.

John Traynor bio je za vrijeme prvog svjetskog rata teško ranjen komadićem granate. Rastrgano mu je desno rame i probijena lubanja. Desna ruka mu je posve atrofirala. Šaku nije mogao pokretati. Kroz ranu na lubanji vidjelo se pulsiranje mozga. Obje noge su mu bile oduzete. Uz to je imao dnevne napade epilepsije. Pri tim napadima gubio je svijest i do dvanaest sati. U Lourdesu je John Traynor poslije devete kupke odjednom stao na noge. Za vrijeme procesije s presvetim sakramentom točno u trenutku blagoslova s presvetim sakramentom bio je odjednom i potpuno izliječen. Otvor na lubanji više se nije primjećivao i nije bilo ni traga od epilepsije i uzetosti.

Elisabeth Delot bila je operirana od raka želuca. Radi nove izrasline raka prijetila joj je smrt od gladi. Za vrijeme kupke u vrelu u Lourdesu trenutno je izliječena 1926. godine. Pri tome su na čudesan način iščezli svi tragovi operacije i ožiljci. Želudac je bio potpuno obnovljen i u stanju kao prije bolesti.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.