Lažni svećenik iz Splita tvrdi da je imao zaleđe iz samog vrha, evo kako!

Autor: Vjera

Je li maloljetnik ucjenjivao svećenički vrh?

Jedna jako bizarna situacija dogodila se u Hrvatskoj. Maloljetnik iz Split sa samo 13 godina obukao je habit te uspio prevariti vodeće karizmatike predstavljajući im se kao svećenik. Tako je ministrirao, služio mise, ispovijedao, polagao ruke i vršio egzorcizme s popularnim svećenicima, ali i u svom stanu s bakom. Naime, gdje god bi došao, u Šurkovac, u Trst raskrinkan je ali nedovoljno brzo, tako da je godinama obavljao svećeničku službu iako je bio maloljetan i nije bio zaređen za svećenika. Pokušao je djelovati i na Taboru, međutim tamo je odmah otkriven. No, iako raskrinkan godinama se znalo, da mladi maloljetnik odlazi od svećenika do svećenika (i to mahom karizmatika) i metodom svjesne manipulacije i lažnog predstavljanja vrši svećeničku službu, no nitko nije reagirao.

Tek nedavno, sami su vjernici na društvenim mrežama počeli upozoravati na maloljetnika i njegovo lažno djelovanje. Tad je priča dospjela u medije. No, ako su svećenici koji su mu dozvolili neku vrstu djelovanja bili prevareni, zaista je čudno da svećenički vrh nije reagirao mnogo prije jer se o ovom svećeniku priča već godinama. Zbog toga su intrigantnije optužbe koje je iznio u emisiji Provjereno u kojoj maloljetnik tvrdi kako nije radio sam, odnosno tvrdi da je radio pod nečijom zaštitom napomenuvši da je na svojoj koži osjetio homoseksualizam i pedofiliju u crkvi.

“Mislite li vi stvarno da sam ja sa svojih 13, 14 godina bio na oltaru bez nečijeg pokroviteljstva? I da moja priča jest lažna, a nije, zbog čega su onda svećenici dopuštali da radim stvari koje sam radio?” rekao nam je 16-godišnji lažni svećenik.

”Postoje stvari koje su javna tajna, a znaju se. Primjerice, da u crkvi ima i pedofilije i homoseksualizma i ostalih stvari. To su stvari koje sam ja sve doživio na vlastitoj koži”, rekao je. No kada ga je ekipa emisije Provjereno pitala da im svoje tvrdnje i potkrijepi dokazima, to se nije dogodilo. ”Pa, gledajte, ja sam imao konkretan dokaz dok od tih istih ljudi nisam dobio zahtjeve da promijenim broj mobitela, svoj mobitel, da izbrišem te stvari jer ako upadnu u probleme oni, samim time ću u probleme upasti i ja.

Molili su me i od mene su tražili da promijenim broj mobitela, što sam ja, na kraju krajeva, i napravio. Imao sam određene poruke eksplicitnih sadržaja, slike, njihove zahtjeve, poruke je li mi bilo dobro i ostale stvari”, tvrdi.

Ispričao se vjernicima

Nakon što je stvar eksplodirala na internetu, lažni fratar ispričao se vjernicima i rekao kako je svoj oprost tražio u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji. Oni su to potvrdili, no ne baš onako kao što on tvrdi. ”Točno je da je navedeni razgovarao s predstavnicima iz Nadbiskupije te je, nakon što su ga upozorili na neprihvatljivost ponašanja zbog dovođenja u zabludu drugih, obećao da će sa svime prestati te se ispričao. Ni prije ni nakon toga susreta s njime nije bilo kontakata”, kazali su iz Nadbiskupije.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.