ISTINA O PAPINOJ PONIZNOSTI: Karizmatkinja dobila proroštvo za papu Franju!

Autor: Vjera

Kad je bio kardinal, istina je otkrivena

Mnogi danas raspravljaju o poniznosti pape Franje koja je očita od početka njegova pontifikata jer papa Franjo otkad je došao na najviše mjesto u Katoličkoj Crkvi čini sve da bi pokazao kako nije ništa veći od ‘najmanjih’. To je poniznost koja mnoge oduševljava i fascinira ali i potiče razne negativne reakcije njegovih protivnika, koji najčešće tvrde da je papa – lažno ponizan.

Možda će ovaj fascinantan i čudesan događaj pomoći da dobijemo pravu sliku o poniznosti Svetog Oca koja je očito bila njegova krepost i mnogo prije nego je svijet ovog papu upoznao:

Naime, dvije godine nakon izbora pape Benedikta XVI., 2007. godine, kardinal Jorge Bergoglio iz Argentine pohodio je ekumenski događaj u Buenos Airesu. Amerikanka, kršćanska karizmatkinja Stacey Campbell prisustvovala je događaju.
Kardinal je odabrao govoriti o drugom poglavlju poslanice Filipljanima. Nikad do sad Stacey nije srela kardinala Bergoglia, ali ga je pozorno slušala… i dano joj je snažno duhovno iskustvo. Vidjela je prostor ispunjen slavom Božjom i svjetlošću i čula glas Božji: Ovo nisu samo slova na papiru za njega, ovo je sav njegov život”. Čuvši to tiho je zaplakala.

Kad je kardinal završio govor Stacey je otišla do jednog od organizatora imenom Matteo Calisi i zamolila ga da upita kardinala da se pomoli za nju, za veću poniznost. Calisi, znajući za darove proroštva koje ima Stacey, a zbog lošeg engleskog u tom trenutku, shvatio je da ga pita da želi predati proroštvo kardinalu Bergogliu.
Stacey je tako došla do kardinala, otvorila svoje ruke spremna da primi molitvu, no na njezino iznenađenje Calisi je najavio da će se Stacey pomoliti za kardinala.

I ona je stavila ruke na njegovo rame i počela moliti. Ponovila je ono što je čula dok je kardinal govorio o drugoj poslanici Filipljanima, da ovo nisu samo riječi na papiru za njega, već cijeli njegov život, a potom joj je došla na pamet i još jedna rečenica iz te poslanice:

“A zato i Bog njega povisi i darova mu ime, koje je nad svako ime”. A potom je imala ovo proroštvo: “Zato što si se ponizio uzvisi ću te i dat ću ti najveće ime u Katoličkoj Crkvi, bit ćeš budući papa!’

Odlomak je preveden iz knjige Damiana Staynea “Renew Your Wonders”.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.