Don Damir Stojić drži predavanje ‘Teologija tijela’, dođite!

Autor: dnevno.hr

Danas imamo sve veći broj onih koji šire istinu o prekrasnom naumu Božjemu za čovjeka, za muškarca i ženu

Studentski kapelan don Damir Stojić održat će predavanje na temu “Teologija tijela” u suradnji s  inicijativom “40 dana za život”. Predavanje će biti 16. listopada u 18:30 u svečanoj dvorani Fakulteta filozofije i religijskih znanosti (Jordanovac 110). Don Damir poziva krizmanike, srednjoškolce, studente i sve koje ova važna tema i zanimljiva tema zanima.

Godina je 1978., kardinal Karol Wojtyla završava svoju knjigu “Muško i žensko stvori ih”, no neočekivano postaje papa i ne uspijeva je objaviti. Stoga je odlučuje obznaniti putem kateheza. Od 5. rujna 1979. godine počinje tijekom generalne audijencije srijedom čitati svoju knjigu u obliku nagovora u trajanju od deset minuta u narednih pet godina.

U svojih 129 kratkih nagovora, održanih između rujna 1979. i studenoga 1984., posebno se osvrnuo na spolnost i erotsku želju. Cijeli taj korpus kateheza nazvao je: TEOLOGIJA TIJELA. Sve se to odvijalo kada je tzv. “seksualna revolucija” snažno uzela maha.

U ovo naše vrijeme ubiremo njezine otrovne plodove, od potpune prihvatljivosti pobačaja s jedne strane do oskvrnjavanja braka i obitelji s druge strane. No, danas imamo sve veći broj onih koji šire istinu o prekrasnom naumu Božjemu za čovjeka, za muškarca i ženu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.