FB/Danijela Martinović

DANIJELA MARTINOVIĆ OBMANULA FRANJEVCE: Nismo sudjelovali u tome, nasjeli smo, oprostite

Autor: Vjera

Najbolji primjer kako đavao lukavštinom želi prodrijeti i među izabrane....

Iako je Danijela Marinović, poznata hrvatska pjevačica i po novom new age theta praktičarka i duhovna govornica, na svom Facebooku poimence zahvalila franjevcima i časnim sestrama iz crkve svetog Franje gdje je držala skandalozno predavanje, nespojivo s naukom Crkve, ispostavilo se da su franjevci zapravo prevareni te da nisu bili upućeni u  sadržaj predavanja koji uključuje dijaboličnu  theta duhovnost. Nasjeli su naime, na riječ molitva i iskustvo molitve, pod čijom su krinkom organizatori ugurali duhovnost Danijele Martinović u crkvene prostorije. Ovo je najbolji primjer đavlove lukavštine s kojom on želi prodrijeti i među izabrane.

Franjevci iz Zadra tek su nakon reakcije javnosti shvatili o čemu se radilo jer nitko od franjevaca ni časnih sestara, kako tvrde nije sudjelovao u tom predavanju, a njihovu ispriku vjernicima prenosimo u cijelosti:

”S obzirom na brojne upite uzrokovane zbunjenošću vjernika nastupom Danijele Martinović o širenju istočnjačke duhovnosti u crkvenom prostoru Samostana sv. Frane, radi jasnoće smatramo korisnim uputiti ovo priopćenje.

Najprije, ne stoji tvrdnja, kako pišu mediji, da je uprava Samostana sv. Frane uputila poziv Danijeli Martinović, već je to učinila obitelj Blaslov iz Zadra. Uprava Samostana nije imala saznanja kakav će biti sadržaj predavanja Danijele Martinović.

Predavanje nije održano u samostanskoj crkvi, kako izvješćuju pojedini mediji, nego u dvorani uz samostan gdje se inače održavaju susreti i predavanja. Nitko od franjevaca niti časnih sestara iz Samostana sv. Frane nije sudjelovao na predavanju.

Organizatori koji su tražili dvoranu za predavanje najavili su kako će gospođa Martinović govoriti o svom iskustvu molitve, što na prvi pogled nije po sebi problematično za samostanski prostor. No, ispostavilo se kako je to što je ona tamo svjedočila u suprotnosti s katoličkim naukom, sa Svetim Pismom i Tradicijom Crkve.

Isto tako, organizatori su dali imena redovnika i redovnica iz Samostana sv. Frane kojima se Danijela Martinović zahvalila i tako svome izlaganju dala veći legitimitet. Doda li se k tomu i kriva informacija da je predavanje bilo u crkvi, Samostan sv. Frane i franjevci izvrgnuti su bezobzirnoj medijskoj manipulaciji.

Iako to ne treba ni spominjati, ipak za one koji su se pokolebali, ponavljamo da su braća franjevci u samostanu sv. Frane bili i ostat će u svemu vjerni nauku Katoličke Crkve. Stoga, sve vjernike koji su ovim događajem ostali zbunjeni, molimo za ispriku uz preporuku u svojim molitvama Gospodinu.

Franjevci iz samostana sv. Frane u Zadru”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.