Čudesna slika obilazi Hrvatsku u sklopu borbe za nerođene! 

Autor: Vjera

Nevjerojatna milost u Hrvatskoj

Počelo je! Dugo očekivana kampanja počela je s današnjim danom u 415 gradova diljem svijeta. Ovo je do sada najveća svjetska kampanja, a od tih 415 gradova, čak 29 je uključeno u Hrvatskoj. I to sa 31 mjestom bdjenja!

Molitelji su se okupili u 29 gradova na 31 mjesta u Hrvatskoj/Križevci
Molitelji su se okupili u 29 gradova na 31 mjesta/Virovitica

“Neće biti lako, ali vjerujemo Gospodinu da će, kao i svaka kampanja do sada biti blagoslovljeno i prepuno plodova. Nije lako biti ustrajan, pogotovo na kiši, snijegu, vjetru, temperaturi koja bi mogla pasti i ispod ništice”, rekli su iz kampanje 40 dana za život te riječima velikog sveca Ivana Pavla II potakli ljude da izađu na ulice, i uključe se u borbu za život svakog nerođenog djeteta ali i svih onih roditelja, braće, sestara, medicinskih djelatnika u kojima se bitka za život vrši svakog dana.

“Svaka vjernost treba proći kroz najzahtjevniju kušnju, kušnju postojanosti. Lako je biti dosljedan jedan dan, nekoliko dana. Teško je i važno biti postojan kroz cijeli život.”

Bdijenje u Zagrebu otvoreno je noćas u ponoć  ispred KBC Sestara milosrdnica. Nakon svečane svete mise, mjesto bdjenja blagoslovili su vlč. Damir Ocvirk i vlč. Božo Belinić, koji su nakon blagoslova na mjesto bdijenja iznijeli čudesnu sliku Milosrdnog Isusa koja će u sklopu kampanje obići Hrvatsku.

Riječ je o uistinu čudesnoj slici koja je u Hrvatsku pristigla direktno iz Vilniusa, iz Poljske. A čudesna je jer je pateru Marku Glogoviću ova slika stigla na vrata pavlinskog samostana u Svetice kraj Ozlja upravo kada je završavao svoju knjigu o pravoj slici Milosrdnog Isusa, ali i zbog mistike njenog nastanka.

Blagoslovljeno mjesto bdijenja ispred KBC sestara Milosrdnica u Zagrebu
Svečana Misa za početak bdijenja u crkvi Presvetog Srca Isusova u sklopu KBC Sestara Milosrdnica u Zagrebu

“Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji, pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast”, rekao je sam Isus svetoj Faustini Kowalskoj.

Zbog toga je predivna milost što će upravo ova slika biti utjeha kako moliteljima u teškim trenucima napasti kroz ovih 40 dana a tako i onim ljudima u kojima se vrši nevjerojatna bitka za život čovjeka, zbog Isusova čudesna milosrđa koje će se izlijevati na sve duše, znane Bogu.

Čudesnu sliku koja će obići sva mjesta bdijenja u Hrvatskoj možete pronaći na sljedećim lokacijama, uz poziv da se pridružite ovom plodu Božjeg milosrđa – molitivi i bdijenju za nerođene i sve one zahvaćene u bitku za život!

Slika Milosrdnog Isusa koju je naslikala sveta Faustina Kowalska po Njegovoj želji

RASPORED PUTA SLIKE MILOSRDNOG ISUSA

Slika Milosrdnog Isusa obići će mjesta bdjenja diljem Hrvatske, a raspored je sljedeći:

26. i 27. rujna – ZAGREB
28. rujna – VELIKA GORICA
29. rujna – ZABOK
30. rujna – VARAŽDIN
1. listopada – ČAKOVEC
2. listopada – KOPRIVNICA
3. listopada – KRIŽEVCI
4. listopada – BJELOVAR
5. listopada – VIROVITICA
7. listopada – OSIJEK
8. listopada – VUKOVAR
9. listopada – VINKOVCI
10. listopada – ĐAKOVO
11. listopada – SLAVONSKI BROD
12. listopada – POŽEGA
13. listopada – NOVA GRADIŠKA
14. listopada – SISAK
15. listopada – KARLOVAC
16. listopada – PULA
17. listopada – RIJEKA
18. listopada – GOSPIĆ
19. listopada – ZADAR
21. listopada – KNIN
22. listopada – ŠIBENIK
24. listopada – IMOTSKI
25. listopada – MAKARSKA
26. listopada – METKOVIĆ
27. listopada – DUBROVNIK
29. i 30. listopada – SPLIT

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.