ČUDESAN POTHVAT ODUŠEVIO Njemački svećenici ipak dijele Pričest, evo kako!

Autor: Vjera

Ne odustaju od služenja vjernicima...

U ovim povijesnim, kriznim vremenima za Crkvu neke su biskupije odlučile da se neće samo tako odreći služenja vjernicima shvaćajući da je upravo kriza trenutak kad je Krist u Tijelu i Krvi ona snaga koja ljudima daje život, kako je i sam Gospodin jasno rekao.

U biskupiji Regensberg u Njemačkoj dalje će se, unatoč zabrani sv. mise, vjernicima dijeliti sv. Pričest.

Naime, nedjeljom, nakon celebriranja svete Mise u zatvorenom, samo dragom Bogu vidljive prinesene svete Žrtve, svećenici će krenuti na ulice i do kuća vjernika. Putem će dijeliti sakrament pričesti svima koji ga žele primiti.

‘U našoj župi Srca Isusova mi i dalje slavimo svete mise po dnevnom rasporedu iako vjernici ne mogu prisustvovati, slavimo svete Mise za njih. Upravo u vremenima zla i nepogoda važno je moliti, slaviti misu i primati sakramente. Naša crkvena zvona će ih svakodnevno obavještavati i pozivati da s nama u duhu mole sv. Misu.’ Tim riječima obratio se javnosti pater Michael Hirmer i dodao:

‘Zato će svake nedjelje svećenici krenuti sa Presvetim i posvećenim hostijama ulicama grada sve do kuća vjernika. Svi koji žele sakramente bit će sabrani pred ulazom kuće ili na prozorima kad svećenici prolaze’. Ovu vrstu hvale vrijednog pastorala nazvali su – Gospodin je s tobom.

Kath.net

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.