BRAVO! Nadbiskup zabranio pričest na ruke!

Autor: Vjera

Evo zašto...

Nadbiskup Kampale u Ugandi, Cyprian Kizito Lwanga objavio je uredbu od 1. veljače kojom zabranjuje primanje svete pričesti na ruku.

Svećenicima je od sada dopušteno podijeliti svetu pričest samo na jezik. Uredba upozorava i izvanredne službenike.

Kizito je također zabranio slavljenje svete mise u nečistim prostorima poput domova.

Nadalje je potvrdio da oni, koji žive u nedozvoljenim bračnim zajednicama i oni koji ustraju u bilo kakvom teškom i očitom grijehu, ne mogu primiti pričest.

Uredba je uslijedila nakon sastanka s visokim klerom u katedrali Kampale i svrha joj je “spriječiti zloupotrebe u liturgijskom životu Crkve”.

Zanimljivo je da sve više svećenika propituje pričest na ruke ponajviše zbog mogućnosti krađe hostije u velikim gužvama ali i prečestom rasipanju čestica Tijela Kristova koje se može izbjeći pričešćivanjem na usta. Također, talijanski egzorcist Pellegrino Ernetti u svojoj knjizi Kateheza Sotone, napomenuo da Sotona uživa u tome kad vjernici primaju pričest na ruku.

‘Tako mogu gaziti vašega Boga, onoga Boga kojega sam ja ubio; i mogu slaviti svoje mise (crne mise) sa svojim svećenicima, koje sam Njemu istrgnuo’, piše Ernetti kao riječi sotonine u svojoj knjizi.

(FOTO) KRIK SVEĆENIKA: Evo vam dokaz, diljem svijeta gazimo Kristovo tijelo nogama po podu!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.