'Rijetko sam kad vidio osobu koja toliko zrači, s toliko dobrote i tako prijateljskog lica'

Benedikt XVI progovorio o zavjeri: POSTOJI SAMO JEDAN PAPA!

Autor: Vjera

Prijateljima koji su ljuti na njega zbog ostavke poručio je ovo

Benedikt XVI. u intervjuu je progovorio teorijama zavjere nastalima nakon njegove ostavke na mjesto pape, putovanju pape Franje u Irak i Joeu Bidenu.

Papu emeritus za novine Corriere della Sera  u intervjuu objavljenom 1. ožujka, dan nakon osme obljetnice završetka njegova pontifikata kada je nakon 600 godina postao Prvi papa koji je dao ostavku, obraća se, kako sam kaže, “prijateljima”, a koji konstruiraju teorije zavjere o njegovoj ostavci.

“Bila je to teška odluka. Ali donio sam je u punoj svjesnosti i mislim da sam učinio ispravnu stvar”, rekao je 93-godišnji bivši papa novinaru Massimu Francu tijekom privatnog posjeta.

“Neki moji prijatelji koji su pomalo ‘fanatični’ i dalje su bijesni, nisu htjeli prihvatiti moj izbor. Mislim na teorije zavjere koje su je slijedile: neki su rekli da je to bilo zbog skandala Vatileaks, neki da je to bilo zbog zavjere homoseksualnog lobija, neki da je to bilo zbog slučaja konzervativnog lefebvrijskog teologa Richarda Williamsona. “

„Ne žele vjerovati u svjesno donesen izbor. Ali moja je savjest čista. “

Također, naglasio je trenutno postoji samo jedan papa, i to je papa Franjo – umjesto dvojice kako neki konstruiraju.

U intervjuu Benedikt je također rekao da se moli za uspjeh ovog tjedna pape Franje u Iraku.




Rekao je: „Nažalost, put pada u vrlo teškom trenutku što ga čini opasnim putovanjem: iz sigurnosnih razloga i zbog COVID-a. A tu je i nestabilna iračka situacija. Pratit ću Franju sa svojim molitvama. “

Prema talijanskim novinama, Benedikt je također komentirao američkog predsjednika Joea Bidena, rekavši: „Istina je, katolik je i promatrač. I osobno je protiv pobačaja, “ali” kao predsjednik nastoji se predstaviti u kontinuitetu s linijom Demokratske stranke … A što se tiče rodne politike, još uvijek zapravo ne razumijemo kakav je njegov stav.”




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.