Benedikt XIV: Crkva je izložena progonu zbog protivljenja homoseksualnim brakovima

Autor: Dr.K.

Papa je u svojoj propovijedi odbacio tvrdnje kako bi se Crkva trebala mijenjati i tako prilagoditi mišljenju javnosti, što je danas - opća pojava.

Sveti otac Benedikt XVI. u nedjelju je povodom blagdana Sveta tri kralja predvodio misu u bazlici Svetog Petra u Vatikanu.

Papa je u svojoj propovijedi odbacio tvrdnje kako bi se Crkva trebala mijenjati i tako prilagoditi mišljenju javnosti, što je danas – opća pojava. Što više, naglasio je, rimokatolički vođe trebaju imati sve više hrabrosti kako bi se suprotstavili napadima 'netolerantnog angnosticizma' koji sve više prevladava u svijetu.

– Današnji agnosticizam ima svoje dogme i sve je više netolerantan prema stvarnim pitanjima koja se postavljaju među običnim ljudima. Svi mi, a posebno Crkva, žestoko smo napadani zbog našeg protivljenja homoseksualnom braku i zaređivanju žena. Moramo biti hrabri u svojim promišljanjima- rekao je Papa.

Autor:Dr.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.