fbpx
Nikola Cutuk/PIXSELL

APOSTOLSKI NUNCIJ PAPI GOVORIO O HRVATIMA! Zadivljujuće što mu je rekao i kako nas vidi

Autor: Vjera

Unatoč velikim iskušenjima Hrvati su činili ovo

Papa Franjo susreo se u četvrtak ujutro s nadbiskupom Giorgiom Linguom, apostolskim nuncijem u Hrvatskoj, na privatnoj audijenciji u Vatikanu.

U razgovoru s predstavnikom Vatikanskog radija Alessandrom Di Bussolom uoči sastanka s Papom, nadbiskup je predstavio situaciju u Hrvatskoj i izrazio veliko divljenje nepokolebljivosti hrvatskog naroda u vjeri.

“Predstavljam Papi Hrvatsku koja je vjera vrlo živa i u bolovima”, rekao je dodajući da se hrvatski narod suočio s velikim iskušenjem i testom u obliku potresa, ali da je hrvatski narod unatoč bolovima ostao ponosan i odan Bogu.

Hrvatska je testirana tragedijom dva potresa tijekom prošle godine: jednog u Zagrebu, 22. ožujka 2020. jačine 5,2 po Richteru; i druga dva potresa u Petrinji 29. prosinca 2020., u Sisačkoj biskupiji, 6,4. po Richteru”, objasnio je nadalje govoreći: “U potresima je umrlo najmanje osam ljudi, svi osim jedne u Petrinji, a tisuće zgrada teško su oštećene.

Bolno, a ponosno
Nadbiskup Lingua napomenuo je da je znakovito i vrijeme potresa jer se prvi potres dogodio za vrijeme prvog zaključavanja zemlje, a drugi u sred drugog zaključavanja zemlje.

“Ove dvije tragedije dodale su štetu koju je već nanijela pandemija koronavirusa, koja je ozbiljno osakatila turističku industriju, koja je primarni resurs zemlje”, rekao je.

Unatoč tim iskušenjima, rekao je Nuncij, Hrvati su “ponosan narod” koji ima dobro organiziranu i živuću Crkvu.
Nadbiskup Lingua rekao je kako su u lokalnoj Crkvi vidljivi određeni prizvuci klerikalizma. Ali, dodao je, hrvatski katolici njeguju snažnu odanost Gospi i duboko se brinu za Papu i Crkvu u Rimu.

vaticannews.va

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.