POZNATI KARDINAL RASKRINKAO ELITU: Ovo je istina o JEDNOJ SVJETSKOJ VLADI koja vam se skriva!

Autor: Vjera

Zajedno s jednim djelom crkve, ONI rade na uništenju svijeta kakvog poznajemo

Kardinal Raymond Burke izjavio je da je patriotizam uvjetovan naravnim zakonom i da Bog “u skladu s redom koji je zapisan u ljudskom srcu, ne čini pravednim i legitimnim jednu globalnu vladu.”

Njegov govor na Rimskim Life Forumu dolazi nam u vrijeme kada ne postoji samo pritisak sekularnih vlasti, nego i najviših čelnika unutar Crkve da se oformi neka vrsta nadnacionalnog zakonski konstituiranog tijela radi provođenja politike koja se odnosi na klimatske promjene ili provedbu ciljeva UN-a o održivom razvoju u svijetu.

Pred kraj svog govora, kardinal je rekao da nam “božanski zakon” omogućuje da vidimo da bi jedna svjetska vlada bila “totalitarna”.

“Pred izazovima našeg vremena postoje oni koji predlažu i rade za jedinstvenu globalnu vladu, odnosno za eliminaciju pojedinih nacionalnih vlada, kako bi cijelo čovječanstvo bilo pod kontrolom jednog političkog autoriteta. Za one koji su uvjereni da je jedini način postizanja općeg dobra koncentracija sve vlasti u jednoj jedinstvenoj vladi, odanost domovini ili patriotizam je postao zlo”, rekao je.

“Božanska vlast, u skladu s redom zapisanim u ljudskom srcu, ne čini pravednu i legitimnu jedinstvenu globalnu vladu. Zapravo, božanski zakon osvjetljava naše umove i srca kako bismo vidjeli da bi takva vlada bila, po definiciji, totalitarna, preuzimajući božansku vlast upravljanja svijetom, dodao je.

Kardinal je rekao da je “grijeh oholosti koji inspirira traženje jedinstvene globalne vlade usporediv s ohološću naših drevnih predaka, nakon Potopa, koji su mislili da mogu ujediniti nebo sa zemljom samo svojim snagama, gradeći kulu Babilonsku“.

“Naprotiv, Bog nas susreće i uređuje naš život za dobro u obitelji i domovini.”




Burke je započeo svoj govor spominjući dualni koncept pobožnosti i patriotizma. Naš odnos prema domovini “zahtijeva od nas praksu onog dijela pobožnosti koji se zove patriotizam”, rekao je. Ljubav prema vlastitoj zemlji nije grijeh, nego je, istaknuo je kardinal, uključena u Četvrtu zapovijed, a to je ljubiti majku i oca. Sveti Toma Akvinski je odražavao taj odnos kad je učio da je “čovjek, nakon Boga, dužnik uglavnom svojim roditeljima i svojoj zemlji. Stoga, kao što pripada religiji odati štovanje Bogu, tako spada na pobožnost, na drugom mjestu, poštivanje svojih roditelja i svoje zemlje.” (sv. Toma Akvinski, Summa theologiae, II II, q. 101).

Burke je iz toga izvukao kako je patriotizam uvjetovan naravnim zakonom. Citirao je Novu katoličku enciklopediju kako bi ilustrirao da je “praksa patriotizma oblik ljubavi kojom u potpunosti živimo istinu našeg bića u svom odnosu s Bogom i ostatkom Njegovog stvorenja”.

Kardinal Burke je ipak naglasio da danas postoje mnoge vlade koje ne priznaju da njihova vlast dolazi od Boga, te donosu zakone suprotne moralnom zakonu:




“U naše vrijeme, mnoge vlade ne uspijevaju ili odbijaju priznati da njihov autoritet dolazi od Boga, i stoga, donose zakone koji izravno i teško krše moralni zakon, na primjer, u pogledu poštovanja koje se duguje ljudskom životu, od trenutka začeća do trenutka prirodne smrti, u pogledu integriteta ljudske spolnosti uređene u braku i obitelji, te glede slobodnog djelovanje same religije“, rekao je.

“U mnogim društvima dominira kultura koja je protiv života, protiv obitelji i protiv vjere u otvorenoj pobuni protiv poretka po kojem nas je Bog stvorio.”

Ovakvo stanje stvara izazov za patriotizam, rekao je kardinal: kako “pokazati dužno poštovanje prema našoj domovini i njezinoj vladi, a istodobno odbiti poštivati nepravedne zakone”. Kardinal je pohvalio kršćane koji hrabro podnose ovaj život unatoč velikoj patnji, te dodao da su kršćanski građani danas „često“ pozvani na mučeništvo.

Izvor: lifesitenews, prijevod: quovadiscroatia

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.