fbpx

Isus upozorava: Ne želim uništiti svijet, dajem vam posljednju slamku spasa

Autor: Vjera

'U starome zavjetu slao sam proroke svome narodu s gromovima, a danas...'

Duše ginu usprkos mojoj pregorkoj muci. Dajem im posljednju slamku spasa – moje sveto milosrđe – rekao je svetoj Faustini Kowalskoj i predao moćnu pobožnost Božjem milosrđu a koja je svijetu potrebnija nego ikada!

“Navečer, kad sam bila u ćeliji, ugledala sam Isusa, Gospodina, u bijeloj odjeći. Jedna ruka je podignuta za blagoslov, druga je dodirivala odjeću na grudima. Iz otvorenog dijela odjeće na prsima izlazile su dvije velike zrake: crvena i bijela. Šuteći promatrah Gospodina. Moja duša je bila prožeta strahom ali i velikom radošću. Nakon nekog vremena Isus mi reče: ‘Naslikaj sliku prema onom što vidiš, s potpisom: Isuse, uzdam se u tebe. Ja želim da se ta slika štuje, najprije u vašoj kapeli, a onda u cijelom svijetu. Ja obećavam da ona duša, koja štuje ovu sliku, neće biti izgubljena. Obećavam također, već ovdje na zemlji, pobjedu nad neprijateljima, posebno u trenutku smrti. Sam ću ih braniti kao svoju čast’.” (Dn 47-48) – bilo je prvo ukazanje Milosrdnog Isusa svetoj Faustini i prikaz slike koja je obišla čitav svijet. Slike milosrdnog Isusa!

Isus ne želi uništenje


Premda je bila jednostavna i neobrazovana, sveta Faustina Kowalska od Gospodina Isusa prima veliku misiju.

„U starome zavjetu slao sam proroke svome narodu s gromovima. Danas tebe šaljem cijelom čovječanstvu sa svojim milosrđem. Ne želim kažnjavati ranjeno čovječanstvo, nego ga želim izliječiti privijajući ga na svoje milosrdno srce. Kažnjavam samo kada me na to primoraju. Moja ruka nerado uzima mač Pravednosti. Prije dana Pravednosti poslat ću dan Milosrđa.“

Za vrijeme jednog klanjanja, svetica začuje riječi:

„Moja ljubljena kćeri, zapiši ove riječi: danas se moje srce odmaralo u ovom samostanu. Govori svijetu o mome milosrđu, o mojoj ljubavi. Pali me oganj milosrđa, želim ga izliti na ljudske duše. O, kakvu mi bol nanose kad ga ne žele primiti. Kćeri moja, čini što je u tvojoj moći za širenje štovanja mojeg milosrđa, a ja ću dopuniti ono što nedostaje. Reci napaćenom čovječanstvu neka se privije uz moje milosrdno srce, a ja ću ga ispuniti mirom. Reci im, kćeri moja, da sam sama ljubav i milosrđe. Kada mi duša prilazi s povjerenjem, darujem joj mnoštvo milosti da ih sama toliko ne može primiti, već ih prelijeva na druge.

Duše koje šire slavu mojega milosrđa, štit ću cijeli život, kao majka svoje dojenče; a u času smrti neću im biti Sudac, već milosrdni Spasitelj. U tom posljednjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Blago duši koja je za života uranjala u izvor milosrđa jer je neće stići pravda. Napiši: Sve što postoji, skriveno je u nutrinama moga milosrđa skrovitije od djeteta u majčinoj utrobi. Kako me bolno ranjava nepovjerenje u moju dobrotu. Najbolnije me ranjavaju grijesi nepouzdanja. “

Dijelite i molite molitvu koju nam je preko svete Faustine predao sam Isus Krist a koja zaziva milosrđe na cijeli svijet.
Krunica Božjega milosrđa

Autor: Isus Krist

Krunica Božanskog mislorđa moli se na Gospinu krunicu.
Na prva tri zrnca moli se: Oče naš, Zdravo Marijo i Vjerovanje.

Na velika zrnca molimo: Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.

Na mala zrnca molimo: Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Završetak Krunice: Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu!

Zaključna molitva: O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe! Marijo, Majko milosrđa, moli za nas! Isuse, uzdam se u tebe! (triput) Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.