Isus skrivenoj časnoj sestri: Ova molitva obuhvaća sve što želim, najdraža mi je, moli je stalno!

Autor: Vjera

Isus joj govori da je ova kratka molitva sve što on želi i treba od nas

“Vidiš Consolata, neprijatelj će uložiti sve napore da poljulja tvoju slijepu vjeru u Mene. Ali nikada ne smiješ zaboraviti da ja jesam i da sam uvijek ljubazan i milosrdan. Shvati moje srce Consolata; razumi moju ljubav i nikada nemoj dozvoliti neprijatelju da uđe u tvoju dušu, makar i na trenutak, s mišlju o nedostatku povjerenja u mene. Vjeruj mi, ja sam isključivo i uvijek ljubazan; ja sam vam uvijek kao roditelj! Dakle, oponašajte djecu koja za svaku sitnu ogrebotinu prsta, odmah otrče majci da ga previje. Stvarno je povrijeđeno ili se samo čini tako u njegovoj mašti. A ako bi dijete zaista ozlijedilo ruku ili glavu, kako bi ga majka nježno i s ljubavlju njegovala i previjala! Pa, ja činim istu stvar s tvojom dušom kad padneš, iako to mogu učiniti u tišini. Razumiješ li Consolatu? Stoga, nikada, nikad, nikada nemojte imati ni sjenu sumnje! Nedostatak samopouzdanja brzo ranjava moje srce i tjera me da patim.”

Sestra Consolata Betrone rođena je u Saluzzu u Italiji 1903. godine i nazvana je Pierina Lorenzina Giovanna Betrone. Bila je kći Pietra Betronea i Giuseppine Nirino, koji su bili vlasnici pekare u Saluzzu. Pierina je bila druga od šest kćeri rođenih u drugom očevom braku.

Ništa u ranom životu i pozadini nije moglo predvidjeti da će ova mlada djevojka postati jedna od Isusovih voljenih duša žrtve. Činilo se da je živjela normalno djetinjstvo do 13. godine kada je jednog izvanrednog dana naš Gospodin bacio svoj pogled pun ljubavi na nju. Dogodilo se to da je, dok je žurila obaviti sve poslove u selu, neočekivano iz srca iznenada izašla snažna molitva: “Bože moj, volim te!” i obuzeo ju je neobičan duhovni žar. Bio je to početak njezinih izvanrednih iskustava s Gospodinom.


8. prosinca 1916., na blagdan Bezgrešnog začeća, Pierina se posvetila Djevici. Nakon što se pričestila, u sebi je jasno čula riječi “Želiš li biti moja?”
Duboko dirnuta ovom izvanrednom milošću, plakala je, a ne shvaćajući opseg pitanja, odgovorila je Isusu “Da”, povjerivši mu se.

Kako su tjedni i mjeseci odmicali, Pierina je počela osjećati kako je Bog poziva na vjerski život. U isto vrijeme, a trajalo je to nekoliko godina, započela je razdoblje duhovnih sumnji, suhoće i iskušenja, koje je Gospodin zasigurno poslao da očiste njezinu dušu. Naš Gospodin ju je najprije izveo u duhovnu pustinju kako bi je pripremio za njezinu misiju duše žrtve.

Tri neuspješna pokušaja ulaska u vjerski život

Tek kad je imala 21 godinu, konačno je uspjela shvatiti vjerski poziv na koji ju je Bog pozvao.
“Ništa me ne privlači u vezi s kapucinima”, rekla je, nakon tri neuspjela pokušaja da zauzme veo u “otvorenim” vjerskim redovima. Dana 17. travnja 1929. nakon normalnog razdoblja priprema i razlučivanja, sa zahvalnošću je primila veo klarisa 28. veljače 1930., uzevši ime sestre Marije Consolate.

Novo ime, “Consolata”, koje je odabrala mlada Pierina, pokazatelj je duhovnog puta i života na koji ju je Isus pozivao, jer riječ “Consolata” znači utješiteljicu, a upravo je ona ubrzo postala utješiteljica Srca Isusova. Na dan primanja vela primila je unutarnji govor od Isusa koji joj je ukazao na to kakva je Njegova volja za nju.

Isus je je rekao: “Ne pozivam te na više od ovoga: čin neprestane ljubavi.”

I za više od 16 godina zatvorenog kapucinskog života ovaj “čin stalne ljubavi” bio bi temelj na kojem je koncentrirala sve svoje duhovne napore.
Iako je njezin vanjski život bio sličan njezinim kolegama redovnicama, u svom unutarnjem životu primala je iznimne i izvanredne milosti od Boga, koje su se neopaženo odvijale u intimnosti njezina duha. Postala je Isusova povjerenica i Njegovo Presveto Srce.
Consolata Betrone, pouzdanica Srca Isusova

9. studenog 1934. sestra Consolata piše: “Isus mi otkriva intimne patnje svoga Srca uzrokovane nevjerom duša koje su mu posvećene”.  Nakon toga počela je gorjeti želja da nadoknadi grijehe svijeta i da grešnike odvede k Isusu. I tako je započeo intenzivan duhovni odnos i intimnost između Isusa i Consolate: zajedno u ljubavi, zajedno u boli, zajedno da predamo nebrojen broj duša Ocu, koji ih traži u svojoj beskrajnoj ljubavi, milosrđu i suosjećanju. Uostalom, sam Gospodin joj je rekao: “Ne misli na mene kao na grubog Boga, jer ja sam prije svega, Bog ljubavi!”.

Isuse, Marijo, volim vas! Spasite duše!

Tada je naš Gospodin također inspirirao sestru Consolatu ovom važnom univerzalnom molitvom: “Isuse, Marijo, volim vas! Spasite duše!”
Sjećajući se onoga što joj je Isus rekao na dan kad je uzela veo:”Ne pozivam vas na više od ovoga: čin neprestane ljubavi”, sestra Consolata je tako počela ponavljati ovu jednu molitvu, uvijek iznova, tijekom cijelog svog života u budnim satima, u svakom obliku posla dok je obavljala svoje svakodnevne dužnosti. Jer sam Krist je bio taj koji ju je poučio u praksi onoga što je nazvao “neprestanim činom ljubavi” izraženim u riječima-: “Isuse, Marijo, ja vas volim! Spasite duše! ”
Što se tiče ove molitve, naš Gospodin je rekao:
“Reci mi, koju mi ​​ljepšu molitvu želiš ponuditi? ” Isuse, Marijo, volim vas! Spasi duše! “— Ljubav i duše! Što bi još mogao poželjeti?”

Isusove poruke malenoj

Premda je sestra Consolata bila blagoslovljena ovim izvanrednim unutarnjim prosvjetljenjem od Boga, ostala je vrlo skromna i još uvijek se osjećala malenom, manjom od svih.
I kasnije joj Isus kaže: -‘Trebaš voljeti. Premala si da bi se se popela na vrh: Nosit ću te na svojim ramenima ‘
Evo joj nekih otkrivenja koja joj je dao Isus:

‘Zapiši ovo Consolata:

‘Najdraža mi je duša ona koja me najviše voli.’

‘Pretvorite sve što vam je neugodno u male ruže, okupite ih s ljubavlju, a zatim mi ih ponudite s ljubavlju’

‘Voli Me i bit ćeš sretna, i što Me više voliš, bit ćeš sretnija. Čak i kad se nađeš u potpunoj tami, ljubav će proizvesti svjetlo; ljubav će proizvesti snagu, a ljubav će proizvesti i radost. “

‘Više volim čin ljubavi i zajedništvo ljubavi od bilo kojeg drugog dara. Žedan sam ljubavi’

‘Oduševljen sam što radim u duši. Vidš, ja volim sve raditi sam; i od ove duše tražim samo da me ona voli.’

‘Vidite, čak i u dobrim mislima koje se uvlače, uvijek postoji malo ljubavi prema sebi, samozadovoljstva; i lako je vidjeti kako će one pokvariti čin ljubavi. Ali ako imaš potpuno povjerenje u Mene, Ja se pobrinem za sve i nastavit ću to činiti, a ako ne dopustiš da uđe ni jedna druga misao, tada će tvoj čin ljubavi imati djevičansku čistoću.’

“Vidiš, Consolata, svetost znači samozaborav u svemu, u mislima, željama, riječima … Dopusti mi da učinim sve! Učinit ću sve; ali trebala bi mi u svakom trenutku dati ono što tražim s puno ljubavi!”

‘Consolata, ne postavljajte ograničenja na svoje povjerenje u Mene, tada ja za vas neću postavljati ograničenja na Moje milosti!’

‘Uvijek se uzdaj u Isusa! Kad bi samo znla koliko mi to pruža zadovoljstvo! Daj mi ovu utjehu da se uzdaš u mene čak i u sjeni smrti.’

‘Kad se patnja prihvaća s ljubavlju, to više nije patnja, već se pretvara u radost.’

‘Ako ste u Meni, a mi smo jedno, donijet ćete mnogo ploda i postat ćete jaki, jer ćete nestati poput kapi vode u oceanu; Moja će šutnja proći u vas i Moja poniznost, Moja čistoća, Moja milosrđe, moja blagost, moje strpljenje, moja žeđ za patnjom i moja revnost za duše koje želim spasiti po svaku cijenu!’

‘Moraš misliti samo na to da Me voliš! Ja ću misliti na sve ostalo, čak i do najsitnijih detalja!’

‘Isuse, Marijo, volim te. Spasite duše’, obuhvaća sve, duše u čistilištu i duše u militantnoj crkvi; nevine duše i krive duša; umiruće, ateiste itd … Ne gubite vrijeme; zapamtite da je svaki čin ljubavi, u ovoj molitvi spašavanje duša. Od svih darova, najbolji dar koji mi možete ponuditi je dan pun ljubavi. Želim da neprekidno moliš: Isuse, Marijo, volim vas, spasite duše! Od kada ustaneš ujutro pa do odlaska na spavanje navečer. “

Sestra Consolata umrla je od tuberkuloze nakon što je mnogo puta izrazila svoju želju da bude žrtva za iskupljenje grijeha čovječanstva.

“Život svetaca primjer je života za druge” Tim je riječima 8. veljače 1995. nadbiskup kardinal Giovanni Saldarini započeo kanonski proces za proglašenje blaženim, ove skrivene časne sestre kapucinske klarise koja je rzgovarala s Isusom i tiješila Ga, sestre Marie Consolata Betrone, u Torinu, u svetištu Gospe Pomoćnice kršćana.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.