fbpx

Hržica i Stole javno proslavili Boga: Dva obraćenika i jedan Gospodin Bog, poslušajte

Autor: Vjera

Nešto se veliko događa na hrvatskoj glazbenoj estradi, poslušajte ovo

Alan Hržica, danas jedan od najpoznatijih autora i glazbenika duhovne glazbene scene, a nekadašnji je poznati ‘lik’ sa svjetovne glazbene scene. Hržica je mnogo puta posvjedočio je kako je njegovu zaokretu u glazbenom i stvaralačkom duhu prethodilo najprije  duboko, mračno stanja nemira, depresije i grijeha nakon čega je pronašao – Isusa i doživio strahovito obraćenje. ”Duša mi je treperila pred slikom Isusa Krista u Bazilici Palmotićeve Crkve. Tada me Bog čuo i spustio na mene mir koji nikad prije nisam osjetio.Otišao sam kući gladan proučavanja Krista i tada su krenula moja snažna duhovna iskustva”, rekao je Hržica svojevremeno za dnevno, o čemu više čitajte ovdje. 

Marin Ivanović poznati je pak hrvatski reper pod umjetničkim imenom nekada, Stoka, a danas Stole, koji je poput Alana lunjajući zagrebačkim ulicama i zaogrnut prividnom slavom ‘hrvatske estrade’ duboku uronio u grijeh ali i nešto još razornije, ropstvo droge. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, oslobođenje je konačno doživio u komuni u kojoj se ‘to radi s Bogom’. Po izlasku iz komune Stole je repao o svojoj ovisnosti i oslobođenju jasno dajući do znanja da je na tom mukotrpnom putu podizanja svog bića ka slobodi upoznao – Isusa. Još prije nekoliko godina Marin Ivanović najavio da će po izlasku iz Komune repati za Gospodina, a sada je zajedno s Alanom Hržicom u novoj pjesmi proslavio, kako samo ime pjesme kaže – Gospodina Boga. Najavljujući singl rekao je: ‘Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma “Gospodin Bog” koji izlazi na jesen. Album je inače prvi duhovni rap album na Balkanu! Čim sam odlučio krenuti u smjeru duhovnog rap albuma znao sam da prvi spot mora biti s mojim “bratom” Alanom koji mi je ujedno i veliki prijatelj. Zajedno smo u molitvenom zajednici Srce Isusovo i on mi je velika motivacija na ovome putu. Veselim se stati na neke nove pozornice obasjane Božjom svjetlošću i repat za naše drage vjernike. Siguran sam da dragi Bog za mene opet ima velike planove kao i uvijek do sada. Baš sam sretan i zahvalan!’

Poslušajte kako su proslavili proslavi Gospodina Boga:


Video spot radio je Sven Čustić koji prati Marina u svim njegovim projektima. Tekst pjesme potpisuju Marin Ivanović i Alan Hržica, back vocali su Ivana Husar Mlinac i Kornelija Palić, a aranžman je djelo Gorana Kovačića koji je i za klavirom te Tome Žapera.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.