HOSANAFEST: Pobjedu na festivalu u Subotici odnijela je zagrebačka skupina Sliryc 33 iz Dugog Sela

Autor: Marijana Daničić

Festival hrvatske duhovne glazbe, HosanaFest ove se godine održao 22. rujna u Dvorani sportova u Subotici. Geslo festivala bilo je “Na Tragu vječnosti.”

Festival je okupio 15 izvođača – solista i vokalno instrumentalnih sastava, među kojima se ističu Frama – Posušje, zvijezda riječkog Hoda za život, Barbara Brezac Benigar, grupa Veritas, skupina Sliryc 33 iz Dugog Sela te grupa Noa iz Subotice. Izvođači su glasovanjem za prijavljene kandidate, izuzev mogućnosti da glasaju za same sebe, izabrali pobjednika, odnosno izvođača koji je osvojio Grand Prix nagradu.

Pobjedničku pjesmu „Rekla je DA“ potpisuje skupina Sliryc 33 iz Dugog Sela iz  Zagreba. Pjesmu je na pozornici izveo Višeslav Foretić, koji je ujedno i autor glazbe, teksta i aranžmana pjesme.

Nagrada stručnog žirija za najbolji tekst, pripala je Mariji Perković za pjesmu „Križ je most“. koju je izvela Magdalena Kanja. Za istu pjesmu Marija Perković potpisuje i glazbu. Nagradu stručnog žirija za najbolju glazbu i ove je godine odnijela Marija Perković za pjesmu „Trebam Te, Isuse“ u izvedbi Nikolete Malenić.

Inače, HosanaFest je festival humanitarnog karaktera. Sakupljeni novac od prodanih ulaznica i CD-ova, bio je namijenjen teško oboljeloj 2-godišnjoj djevojčici, čiji su roditelji svojom pričom dirnuli organizatore na ovaj pothvat. Sakupljeno je sveukupno 100 eura, 88.300 dinara i 30 kuna. Organizatori zahvaljuju svima na nesebičnom sudjelovanju i pomoći.

Autor:Marijana Daničić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.