fbpx

HINDU SVEĆENIK MOLIO 330 MILIJUNA BOGOVA, a onda je izazvao ISUSA!

Autor: Z. K.

Iskustvo s kakvim se nikada nisam susreo u svojih 30 godina klanjanja hinduističkim bogovima!

“Nije bilo veće kaste od moje i nisam se htio miješati s ljudima niže kaste”, rekao je Kosh Dahal. Svakodnevno mu  je dolazio kršćanski evangelizator kojeg je on uporno odbacivao, ali evangelizator nije odustajao i pojavljivao se da podijeli evanđelje u njegovoj veterinarskoj ambulanti u Kathmandu. Dahal, hinduistički svećenik i sin svećenika, rekao mu je da prestane dolaziti, ali “dosadni” evanđelist je nastavljao dolaziti i govoriti o punom ljubavi, živom, jedinom Bogu Isusu.

“Smetao mi je, jer nisam htio prihvatiti Isusa Krista. On je neprestano dolazio i služio evanđelje, a ja sam ga nastavljao odbacivati”, rekao je Dahal. “Jednog dana sam prihvatio izazov, želio sam dokazati da je kršćanstvo lažna religija, da Isus ne može učiniti ništa. Rekao sam, moliti ću tvog Isusa – 10 minuta ujutro i 10 min. navečer -ako je Isus pravi Bog, neka dođe, dotakne me i promijeni e u 30 dana”, ako mu Isus ne odgovori na neporeciv način, podnijeti će žalbu policiji u vezi dosadnog evanđelista. Zakon u Nepalu zabranjuje prozelitizam. “Biti ćete u nevolji”, upozorio je evangelizatora. No, kršćanin se nije zastrašio, niti povukao, već se činilo da uživa u okladi.

Dolazio je treći tjedan, a od Isusa još nije bilo odgovora. A Dahal koji je poslušno molio, sa svom iskrenošću je upozorio Isusa da mu vrijeme istječe. Međutim, na kraju trećeg tjedna moć jednog pravog živog Boga ga je pogodila.


“Ta snaga kao električna energija došla je u mene i kretala se vrlo brzo”, prisjećao se Dahal;”Bio sam šokiran, zatvarao sam i otvarao oči, bio sam vrlo uplašen. Stalno sam ponavljao:”Tko je to? Što mi se to događa? Što to u meni teče tako brzo?”

To je bilo iskustvo s kakvim se nikada nije susreo u svojih 30 godina klanjanja hinduističkim bogovima.

“Bio sam izazvao Isusa”, rekao je, “Isus je moćno odgovorio, počeo sam govoriti:’Wow, Isus ima moć. To jutro sam povjerovao da je Isus stvaran. On je zaista Bog koji ima silnu moć. Probudio me je. Plakao sam i shvatio da je Isus Krist pravi Bog”.

Naravno, Dahal nije uspio osporiti Isusa. Ono što je bilo ispred njega, što je slijedilo je da treba ispoštovati svoju okladu; bio je obećao evangelizatoru da će ostaviti sve da slijedi Isusa.

Njegova žena Shoab je vidjela ogromnu promjenu u svome mužu i također odlučila da slijedi Isusa. Čudesno je ozdravljena u Isusovo Ime od mioma maternice(bili su joj rekli da treba odstraniti maternicu).

Njih dvoje, s njihovo troje djece, odrekli su se i napustili hindu svećenstvo i počeli evangelizirati. Započeli su Crkvu u Kathmandu. Nakon nekoliko godina, preselili su se na Filipine u Biblijsku školu. Započeli su još pet Crkvi.  Od 2013. godine, oni služe u Nepalu, u Kairos Nepali Church, KNC, prenosi Kršćanstvo danas.
Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.