foto: Max Pixel

Gospa po svećeniku otkrila uloge anđela: ‘Ovog sam zadužila da vas štiti od najopasnije varke’

Autor: Z. K.

Dana 2. kolovoza slavimo staru franjevačku svetkovinu, Gospu od anđela. Ta svetkovina potječe iz prvih franjevačkih dana. Na ovaj dan se prisjećamo ukazanja svetog Franje Asiškog, koji je vidio Gospu okruženu anđelima (sve o tome čitajte ovdje.)

Gospa je doista po Božjoj milosti kraljica anđela. Anđeli su Gospi dani za službu ovdje na zemlji, posebno u ovim vremenima kad je pomoć neba čovječanstvu prijeko potrebna. Gospa je po svetom Ljudevitu Montfortskom odabrana za onu koja će predvoditi bitku i otkriti se čovječanstvu u posljednjem vremenu, zbog čega su uloge anđela u našim životima nešto na što bi, po upozorenjima svetih, trebali obratiti pažnju.

Anđeo Gabriel, Rafael i Mihael imaju posebne zadaće koje im je zapovjedila sama Majka Božja u borbi za djecu Božju protiv zla.

Sotonine varke

Njihove zadaće, tako i onu protiv najopasnije sotonine varke, rekla je u od Katoličke Crkve priznatim objavama svećeniku don Stefanu Gobbiju, začetniku Svećeničkog Marijanskog pokreta, sa željom da objasni čovječanstvu njihove uloge u našim životima i potakne nas na molitvu i suradnju s njima. >>>više na vjera.hr

Tko god posjeti franjevačku crkvu prva dva dana kolovoza može primiti izvanrednu milost
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.