fbpx

Gospa od Montligeona, svjetsko središte molitve za mrtve! Čudo Božje milosti koje povezuje milijune živih i duša u čistilištu

Autor: Vjera

Od izrazito siromašne župe, do svjetskog središta Božje milosti koje povezuje milijune ljudi na nebu i na zemlji

Otac Paul-Joseph Buguet rođen je 25. ožujka 1843. u Bellavilliersu u Francuskoj. Njegovi osiromašeni roditelji jedva su mogli uzdržavati mladog Paula i njegova brata, ali Bog im je dao milost. Pavao je ušao u sjemenište u Sees i posvetio se Bogu, Crkvi i dušama. Zaređen je 26. svibnja 1866. godine.

Deset godina kasnije, 1. studenog 1876., njegov brat Auguste Buguet je zvonio u obližnjoj crkvi kada se jedno od zvona otkačilo i ubilo ga. Otac Paul je bio tada bolestan. Prepustio je sebe i svoga brata volji Božjoj s pouzdanjem, da ni vlas s glave ne pada bez dopuštenja božanske volje. Gospodin ne može ništa željeti ili dopustiti osim ako to nije za naše dobro.

Otac Paul molio je za dušu svoga brata da dobije ulazak u raj. Iz tog osobnog iskustva molitve svećenik je ovo smatrao pozivom s neba da se posveti djelu milosrđa za mrtve.


Župa LaChapelle-Montligeon od 700 članova kojoj je bio dodijeljen otac Paul bila je izuzetno siromašna.

Zaposlenost je tonula. Otac Buguet imao je dva cilja: služiti mise za zanemarene duše u čistilištu; a zauzvrat, dobiti sredstva za uzdržavanje radnika kako bi zaradili za pristojan život.

Svakog ponedjeljka služio je misa za najzaboravljeniju dušu u čistilištu u oratoriju posvećenom svetom Josipu, zaštitniku dobre smrti.

Dogodio se nesvakidašnji događaj. Žena koja se pojavila u crkvi u nebesko plavoj haljini i glave prekrivene dugim bijelim velom, zamolila je oca Bugueta da služi misu na njezine nakane. Nikad je prije nije vidio. Došla je još dvaput i odjednom nestala. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.