foto: snimka zaslona/The Chosen

Glumac ulogom Isusa osvojio svijet pa otkrio tajnu: ‘Ne mogu ovo dovoljno naglasiti’

Autor: Z. K.

Serija Odabrani (The Choesen) s Jonathanom Roumiem u glavnoj ulozi Isusa pokorila je svijet. To je jedan od najuspješnijih projekata evangelizacije pokrenut masovnim ulaganjem kršćana diljem svijeta.

Glumac je  gostovao je na Američkom katoličkom sveučilištu gdje je studente potaknuo da pojačaju svoj molitveni život i gdje otkrio svoj molitveni život i tajnu uspjeha serije.

Roumie je bila glavna ličnost na svečanosti za diplomante CUA, koja je održana na travnjaku bazilike Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, koja se nalazi uz sveučilište.

Oponašajte Isusa

Govor se usredotočio na tri glavne točke: nasljedujte Krista, više molite i prepustite se Bogu. Ove su teme, rekao je, “koncepti za koje bih volio da sam čuo kad sam završio fakultet.”

“Ne trebate glumiti Isusa svijetu da biste bili Isus svijetu. “Shvatio sam da to što igram Isusa u TV emisiji ne znači da mogu ili trebam prestati biti Krist svima koje znam kad se ugase kamere, a ne biste trebali ni vi”, rekla je Roumie studetima

“Samo zato što niste glumac koji glumi Isusa, ili svećenik, ili časna sestra, ne znači da ga ne trebate portretirati u svakom trenutku, kamo god idete”, dodao je.
Roumie je istaknuo da to ne znači “da Bog od vas očekuje savršenstvo”, već da “morate nastojati propovijedati Evanđelje životom koji živite, svojim djelima i izborima”. Kao katolici, to uključuje “politička stajališta koja zauzimate i obranu različitih razloga”, kao što je “obrana života u svim njegovim fazama”, ustvrdio je.

Glumcu katoliku preko noći se promijenio život: ‘Nikad nisam vidio ništa slično’
Molite više

Njegova druga poruka sudentima diplomcima bila jemolite više”. Osvrnuo se na Prvu poslanicu Solunjanima, u kojoj sveti Pavao upućuje vjernike da “bez prestanka mole”.

Glumac je istaknuo da “doba u kojem živimo zahtijeva revoluciju duboke molitve”.

Roumie, koji također pridonosi katoličkoj molitvenoj aplikaciji Hallow, primijetio je da mu je redoviti pristup ispovijedi, nakon kojega slijede misa i euharistija, bio bitan u pripremi za njegovu ulogu u The Chosen.

“Za to mi je mir dan. Dana mi je mudrost u područjima mog života koja doživljavaju sukobe koji nadilaze moje ljudsko razumijevanje, i ojačan sam da idem naprijed i rješavam situacije kojima bih inače bio preopterećen”, objasnio je.

Slavni egzorcist: Pored najmoćnije molitve na svijetu, ovu možeš moliti za slamanje zla i bolesti! 

Za zaštitu i vodstvo Djevica Marija i Presveto

Roumie je istaknuo “snagu molitve i zagovorničku ulogu Blažene Djevice Marije i svih anđela i svetaca”.

“Za zaštitu i vodstvo, rekao je Roumie, “obraćam se Stvarnoj prisutnosti u Presvetom Sakramentu, zagovoru Blažene Djevice Marije i svetaca te krunici.

“Morate se predati”, podijelio je Roumie sa studentima. “Nisi ti glavni, Bog jest. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti. Ne bih danas bio ovdje s vama da me Bog nije bacio na koljena u krajnjem očaju da Mu predam cijeli svoj život, a posebno svoju karijeru – nešto što nikad prije nisam učinio.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.